NAGRAĐENA VINA

ZLATNA MEDALJA ZA TRAMINAC Kušali smo zlatom nagrađeni Prestige traminac – oduševljeni smo!

U petak, 28. lipnja, u ambijentu čakovečkog Staroga grada Zrinskih održala se promocija međimurskih vina, dobitnika Decantera 2024.

U petak, 28. lipnja, u ambijentu čakovečkog Staroga grada Zrinskih održala se promocija međimurskih vina, dobitnika Decantera 2024. Članovi Društva vinara i vinogradara Hortus Croatiae predstavili su čak 29 nagrađenih vina međimurskog vinogorja na ovogodišnjem Decanter World Wine Awardsu u Londonu, jednom od najuglednijih i najstrožih ocjenjivanja vina u svijetu.

Na natjecanje je bilo prijavljeno više od 18.000 vina iz pedesetak zemalja svijeta pa su jedna zlatna, 13 srebrnih i 15 brončanih medalja, dokaz da Međimurje danas ravnopravno parira najpoznatijim vinskim regijama svijeta.

Vino nagrađeno zlatnom medaljom je Prestige Traminac vinarije St. Jerome iz Općine Štrigova. Petra Ružman, administratorica u vinariji, kaže da je nagrađeno vino zapravo sorta koja se može čuvati desetljećima u podrumima te lako može postati vrijedan dodatak vinskim kolekcijama. 

Vinarija nije novitet na tržištu, nekadašnje Agromeđimurje prodano je obitelji Kišiček 2019. godine, a u veljači ove godine doživjelo je rebranding u St. Jerome. Zašto? Kako kaže Petra Ružman, vodili su se mišlju “Misli globalno, djeluj lokalno”. Engleski je naziv pristupačniji stranim kupcima i posjetiteljima, a naziv čuva tradiciju i uspomenu na svetog Jeronima, zaštitnika Štrigove. A i crkva svetog Jeronima odmah je preko puta vinarije.

Da je rebranding uspio, ali i ulaganje u proizvodnju i podizanje kvalitete, dokazuje i zlatna medalja za Prestige traminac.

Probali smo ovo vrlo slatko i ukusno vino. Prema preporuci Petre Ružman, budući da se radi o desertnom vinu, najbolje ide uz dobru međimursku gibanicu, ali i voćnu tortu. Ako je pak dobro ohlađeno, odgovara i crvenom mesu na tanjuru. 

Iako se radi o slatkom vinu, Petra kaže da nipošto ne vrijedi pravilo da je to nužno žensko vino: “Imali smo situacije gdje su muževi probali što njihove žene piju, odnosno traminac. Nakon toga bi padale narudžbe i po 16 butelja”.

Čestitamo na zasluženom uspjehu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije