brojni sudionici

FOTO Održan Župni kamp za vjeroučenike u Mačkovcu

U župi Sv. Petra i Pavla u Mačkovcu u tri je navrata ove godine održan Župni kamp za djecu osnovnoškolskoga uzrasta

Prvi je susret održan 24. veljače, drugi 20. travnja i treći 24. lipnja. Susretima je svaki put nazočilo pedesetak djece, svi iz župe Mačkovec.

„S obzirom da su zaštitnici župe Mačkovec apostolski prvaci Sv. Petar i Pavao odlučili smo da se djeca i svi mi s njima bolje upoznamo, ne samo s podacima iz njihova života, nego ponajprije s njihovom vjerom, a također i onim slabim stranama, te kako nam oni i njihovi prijatelji i učenici, Barnaba, Timotej, Tit, Marko i drugi, mogu pomoći da bolje upoznamo i približimo se njihovom i našem Učitelju Isusu iz Nazareta“, kažu organizatori predvođeni župnikom preč. Anđelkom Košćakom.

A u organizaciji i provedbi kampa sudjelovali su Ana Kraljić, Ivana Koren, Maja Đuran, Kristina Kelkedi, David Dokleja, Dino Krištofić, David Jelčić, Dorijan Zobić, Mia Šalja, a u glazbenom dijelu sudjelovao je župni zbor djece i mladih „Petrove ribice“ pod vodstvom Emine Božić, Zorana Novaka (gitara) i Jure Bana (kahon). Svoj doprinos Kampu rado su dali roditelji djece, bake i djedovi i mnogi drugi koji su se uključili svojim darovima, kolačima i svakom vrstom potpore.

Kamp se sastojao o molitvenog dijela, igre upoznavanja, stvaralačke radionice (likovne, glazbene…), rada po grupama, iznošenja mišljenja i dojmova, svima dragog kviza znanja, zajedničkoga obroka, vlastitoga oblikovanja majica koje su si ponijeli sa sobom kao uspomenu te dodjele nagrada.

„Nismo se prevarili: „K Isusu nas vode apostolski prvaci Petar i Pavao, naši nebeski zaštitnici!“ Plodove župnoga kampa polako prepoznajemo – sve više djece i roditelja rado dolazi na misna slavlja i druga župna okupljanja“, poručuju organizatori.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije