velik interes

NEDELIŠĆE I MACINEC Provedene preventivne aktivnosti prema najugroženijim sudionicima u prometu

Tijekom ovog tjedna (25. i 27. lipnja) u Nedelišću i Macincu policijske službenice iz Postaje prometne policije Čakovec, provele su preventivne aktivnosti usmjerene prema svim sudionicima u prometu, posebice vozačima bicikla i pješacima

Uz korištenje Mobilnog preventivnog centra policije uspostavile su informativne punktove na kojima su svim posjetiteljima, posebice pješacima i biciklistima, skrenule pažnju na pravilan način kretanja prometnicama te na pravilno prelaženje kolnika. Ujedno, vozačima motornih vozila posebna je pažnja skrenuta na korištenje sigurnosnog pojasa te na nedozvoljenu i opasnu uporabu mobitela tijekom vožnje te na zakonsku i sigurnosnu potrebu korištenja sigurnosnog pojasa kod svih putnika.

Također, vozačima bicikla je posebna pozornost skrenuta na pravilno kretanje kolnikom, prelaženje kolnika preko obilježenog pješačkog prijelaza te na nošenje reflektirajuće odjeće noću i uvjetima smanjene vidljivosti.

Svim posjetiteljima informativnog punkta policije podijeljeni su razni materijal osigurani sredstvima Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske i Policijske uprave međimurske (reflektirajuće torbe, reflektirajuće trakice, kemijske olovke i privjesci), kao i edukativni letci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije