uživancija za najmlađe

KAKO ZVUČI SAKSOFON? Vrtićarci Pčelica ugostili glazbenika Leonarda Reicha

Dječji vrtić Pčelice iz Ivanovca koji djeluje kao područni odjel DV Cvrčak Čakovec imao je čast ugostiti talentiranog, mladog, ambicioznog glazbenika - učenika Umjetničke škole Miroslav Magdalenić - četrnaestogodišnjaka kojeg zasigurno čekaju svjetske scene - Leonarda Reicha

Leonard je inače i bivši polaznik DV Stonoga Novo Selo Rok. S umjetničkom crtom se zasigurno rađamo, ali koliko je okolina važna za prepoznavanje i poticanje otkrivenog talenta svojim primjerom može potvrditi mladi glazbenik Leonardo Reich iz Slemenica.

Djeca polaznici DV Pčelice sa zanimanjem i velikom pažnjom gledala su i slušala što, kako i na koji način im priča i svira Leonardo. Djeca su imala priliku vidjeti i čuti kako se svira i kako zvuči saksofon, a interes im je bio sve veći kada su čuli njima poznate melodije glazbe (najviše interesa je pobudila izvedba Rim Tim Tagi Dim). Mladi i talentirani glazbenik ima širok opus klasične i popularne glazbe, tako da je djeci svirao sve prema njihovim željama, a iznenađenje je bilo kada je zasvirao djeci poznatu tradicijsku pjesmu “Klinček stoji pod oblokom” koju su zajedno s njim otpjevala. Bio je ovo predivan susret za završetak projekta “Od klavira do tambure” koji se provodio u DV Pčelice tijekom pedagoške godine 2023./2024..

Iz vrtića zahvaljuju saksofonistu Leonardu Reichu na izdvojenom vremenu i iznimno zanimljivom predstavljanju i približavanju instrumenta saksofona, a na nadolazećim upisima u srednju školu mu žele puno sreće.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije