PROMETNI PAKAO

KONAČNO SMO DOČEKALI Započinje gradnja obilaznice Nedelišće-Pušćine

Muci putnika i stanovnika Nedelišća došao je kraj - sutra, 27. lipnja, potpisuje se vrijedan ugovor za izgradnju obilaznice Nedelišće-Pušćine

Ne postoji ni jedan stanovnik Međimurja koji nije izgubio minimalno pola sata svojeg života i pola kile živaca vozeći se u nepreglednoj koloni ili pokušavajući se uključiti u promet na cesti Nedelišće-Pušćine, odnosno pokušavajući prevaliti mukotrpnih 10 kilometara i doći od Čakovca do Varaždina.

Gore je još Nedelišćancima koji žive uz sam prometni pakao i koji prilikom svakog izlaska iz dvorišta strepe za vlastitu sigurnost i život.

Obilaznicu dugu 6,34 km gradit će Tegra i Pomgrad

No, muci putnika i stanovnika Nedelišća došao je kraj – sutra, 27. lipnja, potpisuje se vrijedan ugovor za izgradnju obilaznice Nedelišće-Pušćine.

Projekt je to iznimne važnosti za razbijanje prometnih krkljanaca, povećavanja sigurnosti onih koji su uključeni u promet i olakšavanja života lokalnom stanovništvu.

Nova će obilaznica biti duga 6,34 kilometara, a predviđena vrijednost radova je gotovo 28,5 milijuna eura. Izabrani izvođači ovog velikog poduhvata su Tegra i Pomgrad.

Rok za završetak obilaznice je 24 mjeseci od uvođenja u posao, a načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak predviđa da će se promet rasteretiti za čak 50%.

Uvažena imena na potpisivanju ugovora

Na potpisivanju ugovora prisustvovat će Oleg Butković, potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture, Matija Posavec, župan Međimurske županije, Nikola Novak, načelnik Općine Nedelišće, Josip Škorić, Predsjednik uprave Hrvatskih cesta te Silvija Kolmanić, članica Uprave tvrtke Tegra d.o.o.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije