napad na liječnike

SVETA MARIJA Selo priča, liječnici ispaštaju

U našu redakciju je stigao dopis iz Doma zdravlja Čakovec koji prenosimo u cijelosti

Medicinski tim Doma zdravlja Čakovec iz ordinacije u Svetoj Mariji, koji trenutno pokriva i ambulantu u Donjoj Dubravi radi godišnjih odmora, proteklih je dana nepravedno bio izložen uvredama putem društvenih mreža.

No, ne radi se o značajnom broju nezadovoljnih pacijenata, već o nekolicini ljudi koji su širili neistine o liječniku i medicinskoj sestri, ponavljajući da im se nitko u ambulantama ne javlja te da ne dobivaju odgovore na e-poruke.

U optimalnim uvjetima to ne bi bilo moguće istoga trenutka ili u nekoliko minuta, a kamoli kada je liječniku i medicinskoj sestri udvostručen broj pacijenata zbog zamjenjivanja kolega koji koriste godišnji odmor.
Niti iz jednog zapisa, popraćenog zlonamjernim opaskama na račun našega zdravstvenog tima, ne iščitava se kršenje prava pacijenta, već isključivo nerazumijevanje.


Stoga molimo pacijente navedenih ordinacija za strpljenje, bilo da je riječ o čekanju na red, koje u ovakvoj situaciji može biti dulje od uobičajenog, ili o čekanju odgovora na e-poruku. Svi koji trebaju pomoć, pomoć će primiti.

Dobit će recepte za lijekove, odgovor na poruku, savjet – sve što doktor procijeni potrebnim.
Liječnik i medicinska sestra pokrit će radom obje ambulante bez obzira na broj pacijenta, u vjeri da će njihovo strpljenje i razumijevanje zrcaliti isti odnos i s druge strane.


Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije