KORISNE INFORMACIJE

‘LJETO UZ MURU’ Na šetnici sv. Barbare provedene preventivne aktivnosti središćanske policije

Policijska postaja Mursko Središće je u subotu i nedjelju, 22. i 23. lipnja 2024. godine u Murskom Središću, na šetnici „Sv. Barbare“ povodom manifestacije: „Ljeto uz Muru“, uz korištenje Mobilnog preventivnog centra policije provodili preventivne aktivnosti iz akcije „Zajedno do veće sigurnosti“ (Ne ostavljajte djecu samu u vozilima!)

Preventivnom punktu pristupilo je stotinjak građana, gdje su upoznati s aktivnostima koje provodi Policijska uprava međimurska odnosno, Policijska postaja Mursko Središće s ciljem podizanja stanja sigurnosti svih građana i zaštiti njihove djece. Isto tako pojedini građani su dobili informacije o načinu na koji način mogu i samostalno zaštititi svoju imovinu kako ne bi postali žrtve kakve vrste kažnjivih ponašanja.

Na punktu je provedena akcija „Ne ostavljajte djecu samu u vozilima!“ s ciljem upozoravanja na opasnosti ostavljanja djece bez nadzora u zatvorenom vozili, o mogućim posljedicama i mjerama koje su potrebne kako bi se spriječio nastanak neželjenih posljedica i o zakonskim odredbama kojima krše djetetova prava.

Na punktovima je predstavljena kampanja „Budi zakon. Postani policajac/policajka“ u 2024. godini gdje su građani upoznati da će se ista provoditi kroz Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih, te kroz Program srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja, upisom učenika u treći razred srednje škole.

Također su građani informirani o nacionalnoj preventivnoj kampanji „Web heroj“, gdje su dobili informacije o mjerama sigurnosti i zaštite na internetu kao i upoznati s opasnostima kibernetičkog kriminaliteta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije