DAN OPĆINE GORIČAN

FOTO/VIDEO Općina Goričan proslavila svoj dan uz svečanu sjednicu i vrijedna priznanja

Danas u 18 sati održana je svečana sjednica Općine Goričan koja je započela u duhu svečanosti i slavlja uz izvedbu himne od strane Dječjeg crkvenog zbora ABBA iz Župe sv. Leonarda i Vokalnog zbora Hosana

Sjednicu je svečano otvorio predsjednik Općinskog vijeća Petar Baksa povodom Dana Općine Goričan, srdačno pozdravljajući prisutne i čestitajući svim laureatima na njihovim zasluženim priznanjima.

Načelnik Emanuel Sinković osvrnuo se na projekte i aktivnosti koje su obilježile razdoblje od Ivanja do Ivanja, ističući važnost zajedničkog rada i optimizam u ostvarivanju postavljenih ciljeva.

– Posla je puno, no vjerujem da zajedničkim snagama sve možemo odraditi. San ostvarujemo upravo našim zajedništvom i hvala vam na tome, istaknuo je načelnik Sinković.

Svoje pozdravne riječi uputili su župan Matija Posavec i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, čime su dodatno obogatili svečanost.

– Općina Goričan se definitivno razvija i to nije od jučer, to je već dugo vremena kako se i naše Međimurje razvija. Drago mi je što smo zajedno mogli izgraditi sportsku dvoranu i kasnije energetski obnoviti školu. Međutim, važniji od projekata su ljudi koji ih realiziraju i koji zapravo stavljaju jedan doprinos zajednici. Danas je Ivanje, danas Goričan slavi svoj veliki dan, istaknuo je župan Posavec.

Nagrađeni dobitnici su:

Zahvalnicu Općine Goričan dobili su Marija Vlahek, Ivan Kvakan i Božica Pongrac iz Goričana za doprinos u području kulture, Krešimir Krušec iz Hodošana za nesebičan rad i trud u razvoju vatrogastva, Nada Dominik iz Goričana za dugogodišnje članstvo u udruzi umirovljenika Goričan, Ružica Horvat iz Goričana za dugogodišnju suradnju i odgoj djece iz Goričana te Božidar Jakšić iz Goričana za doprinos u ekologiji i zaštiti okoliša.

Zahvalnicu je dobila i dramska sekcija Osnovne škole Goričan – Tena Bašnec, Elena Bergovec, Nikola Gosarić, Diana Katanec, Mija Kocijan, Leon Vadlja, Anja Baksa, Dominik Dominik, Rafael Jakšić, Sara Posavec, Iva Vojvoda i njihova mentorica učiteljica Snježana Granatir za izniman trud i sudjelovanje dramske skupine na natječaju LIDRANO te Ivona Horvat iz OŠ Goričan za županijsko natjecanje iz hrvatskog jezika.

Godišnju nagradu primili su Đurđa Smolek iz Goričana za dugogodišnji i nesebični rad u župnom Caritasu „Betanija“, Dragan Ivković iz Goričana za nesebičan rad i trud u razvoju vatrogastva te Danijela Špoljarić iz Goričana za izniman trud i zalaganje u crkvenom zboru i dječjem zboru ABBA.

Nagradu za životno djelo primio je svećenik Pavao Markač iz Goričana za 50 godina svećeništva.

U ime svih dobitnika nagrade za životno djelo zahvalio se vlč. Pavao Markač, ističući važnost njihovih doprinosa i predanosti zajednici.

Svečana sjednica Općine Goričan završila je u ozračju zajedništva i ponosa, naglašavajući važnost suradnje i kontinuiranog razvoja lokalne zajednice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije