MLADE NADE

FOTO Aeroklub Međimurje trijumfirao na Prvenstvu Zagreba: Osvojena tri timska pehara i dvije pojedinačne medalje

Odlični rezultati na 31. Otvorenom Prvenstvu Zagreba i 46. Kupu Grada Zagreba u raketnom modelarstvu za djecu i mladež

Ni ovih dana popularni saharski pijesak, ni toplotni udar, a ni jak vjetar nisu omeli već uhodanu ekipu mladih modelara Aerokluba Međimurje da ostvari odlične rezultate na 31. Otvorenom Prvenstvu Zagreba i 46. Kupu Grada Zagreba u raketnom modelarstvu za djecu i mladež, u organizaciji Hrvatskog astronautičkog i raketnog saveza.

Aeroklub Međimurje startao je u dva tima:

  • Tim 1: Max Varga, Sebastian Švenda, Rafael Džanko
  • Tim 2: Jakov Dodlek, Marko Palašek, Branimir Belović

Tim 2 ( Jakov, Marko i Branimir) osvajaju ekipno prvo mjesto u kategoriji S3-A raketa s padobranima (1043 bodova), a Marko Palašek i pojedinačno osvaja prvo mjesto (503 boda) u toj kategoriji.

Tim 1 (Max, Sebastian i Rafael) osvajaju ekipno drugo mjesto u kategoriji S3-A raketa s padobranima (917 bodova), a Max Varga i pojedinačno osvaja drugo mjesto (482 boda) u toj kategoriji.

Tim 2 osvaja i ekipno drugo mjesto u kategoriji S6-A rakete s strimerima (218 bodova).

Tim 1 u kategoriji S6-A raketa s strimerima osvaja četvrto mjesto , falila su svega dva boda da i tu osvoje pehar i medalju.

Da bi se ostvarili ovako fantastični rezultati najbitniji je timski rad oba tima, proračuni, precizna konstrukcija rakete i puno trčanja da bi se raketa pronašla i vratila na sljedeći start.

I opet smo kao mentori svjedočili tom timskom radu obje ekipe te nesebičnom pomaganju da iz usijanog Zagreba u naše Međimurje dostavimo tri timska pehara (jedan prvo mjesto i dva druga mjesta) te dvije pojedinačne medalje jedna za prvo mjesto i jedna za drugo mjesto.

Pratnja mladim modelarima bili su voditelj modelarske sekcije Aerokluba Međimurje Leonardo Belović, mentori-roditelji Dejan Švenda, Dodlek Božo i Palašek Siniša.

Zahvaljujemo se upravi Aerokluba Međimurje što nam je omogućila putovanje na natjecanje te DVD-u Pribislavec na posuđenom kombi vozilu koje je već postalo zaštitni znak na raznim natjecanjima mladih modelara Aerokluba Međimurje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije