dani općine belica

FOTO Veliki dan za općinu: Svečano otvorena novouređena cesta koja spaja Belicu i Gardinovec

Sada su ispunjeni svi uvjeti za sigurniji promet na ovoj frekventnoj cesti

Danas je uistinu veliki dan za mještane Belice i Gardinovca. Obilježavanje Dana Općine Belica započelo je na najljepši mogući način – svečanim otvorenjem ceste koja spaja ta dva naselja. Nova cesta, duga 2.222 metra, svečano je otvorena od strane najmlađih mještana.

Načelnik Belice, Zvonimir Taradi, izrazio je posebno ponos zbog ovog projekta. Istaknuo je da je prometnica u potpunosti rekonstruirana i proširena te je uz nju izgrađena i pješačko-biciklistička staza, kao i izvedena oborinska odvodnja. Sada su ispunjeni svi uvjeti za sigurniji promet na ovoj frekventnoj cesti.

Luka Biber iz Gardinovca svečano prerezao vrpcu i otvorio cestu

Investiciju vrijednu 743.972 €, svečano su otvorila djeca iz Dječjeg vrtića Belica – Luka Bibek, Maša Trupković i Lena Dodlek, a otvorenju su uz brojne mještane i bicikliste nazočili župan Međimurske županije Matija Posavec, saborski zastupnici Boška Ban Vlahek i Ivica Baksa, ravnateljica ŽUC-a Đurđica Hamer te župnik Karlo Kruljac.

Riječ je o investiciji vrijednoj 743.972 €, koju su financijski podržali Županijska uprava za ceste Međimurske županije i Općina Belica. Radove su izveli djelatnici domaće tvrtke Pavlic-asfalt-beton iz Donjeg Kraljevca, odabrani putem postupka javne nabave.

Međimurska županija inicirala je ovo ulaganje jer je riječ o vrlo prometnom pravcu, vitalnom za mnoge građane Međimurja, koji dosad nije imao pješačko-biciklističku stazu.

Zbog toga je bilo od iznimne važnosti što prije podići sigurnu infrastrukturu. Rekonstrukcija ove prometnice te izgradnja biciklističke staze nastavak su obimnog ulagačkog ciklusa u cestogradnji, kojim se podržava i razvoj općine Belica.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije