aktivna udruga

VRIJEDNE ČLANICE IDU NA ODMOR Završena sezona Udruge Zlatne ruke Čakovec

Kraj je nastavne godine, unuci su na školskom ljetnom odmoru, pa će bake/članice preuzeti brigu o njima

Od kraja siječnja pa sve do 20. lipnja članice Udruge žena Zlatne ruke redovito su se sastajale svaki četvrtak u Strossmayerovoj 9 u Čakovcu.

Nakon svake sezone analiziraju rad tijekom odrađenog razdoblja. Članice su sve starije pa su im ruke i prsti manje vitalni.Vid je kod većine slabiji tako da su se više družile i razmjenjivale razna iskustva, nego izrađivale. Razmjena iskustva o tome kako urediti što bolje ručni rad i kako dobiti njegovu željenu ljepotu, može li se prati u stroju za rublje ili ga treba iskuhavati u loncu, kako sačuvati boju ako je ručni rad u boji, kako ga štirkati, sušiti i kako ga na kraju izglačati, bila je tema posljednjeg susreta.

Takvih je tema kroz sezonu bilo mnogo. Donosili su se novo izrađeni ručni radovi i sheme za njegovu izradu. Jedna drugoj članice su pokazivale uzorke kačkanja i pletenja i ostalih tehnika izrađivanja raznih radova.

Uz uobičajene i već dobro utabane događaje kao što su Dani Međimurske županije i Dani Grada Čakovca koje su obilježile izlaganjem na gradskom trgu, imale su nekoliko izuzetno zahtjevnih događanja. Povodom Dana žena u dvorani Scheier priredile su vrlo lijepu i raskošnu dvodnevnu međunarodnu izložbu ručnih radova. Gošće su im bile kolegice iz Slovenije iz lendavskog Krožeka ročnih del. Jednodnevnim izletom organizirano su posjetile Maribor i obišle turističku atrakciju Pot med krošnjami na Rogli te laganom šetnjom stigle do vidikovca.
Godišnju Skupštinu udruge održale su u veljači, svečano i radno kao i svake godine.

Organizirale su stručno predavanje na temu Komunikacija u obitelji za svoje članice. Predavanje je održala klinička psihologinja mr. spec. Jelena Klinčević. Na kraju sezone su se družile na jednoj od gradskih terasa uz kavu, sokove, sladoled i kolače.

Kraj je nastavne godine, unuci su na školskom ljetnom odmoru, pa će bake/članice preuzeti brigu o njima. Drugi razlog prekida rada za vrijeme školskih praznika su ljetne vrućine koje za žene zlatnih godina mogu biti opasne.
Druženja četvrtkom u Strosmajerovoj 9 nastavit će se 12. rujna kada započinju s novom sezonom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije