Održan 13. Festival sportske rekreacije osoba s invaliditetom

U restoranu KTC u Čakovcu, već tradicionalno, održan je 13. po redu Festival sportske rekreacije osoba s invaliditetom Hrvatske u organizaciji Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Čakovec.

Cilj ovog festivala je okupiti što više osoba s invaliditetom bez obzira na vrstu i stupanj invaliditeta iz cijele Hrvatske jer bavljenje sportom osoba s invaliditetom pridonosi poboljšanju općeg stanja organizma, samopotvrđivanja u smislu ublažavanja psihičkih posljedica invalidnosti i lakšeg uključivanja u sam proces prilagođavanja i rehabilitacije, odnosno integracije u društvenu sredinu.

Ove godine, osim domaćina, na festivalu su sudjelovali Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida grada Varaždina, Udruga invalida Koprivničko-križevačke županije, Udruga tjelesnih invalida ILO-Ivanec, Udruga za pomoć osobama oboljelim od mentalne retardacije Čakovec, Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Pula, Udruga invalida Donje Stubice te gosti iz Slovenije Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote.

Udruge su se natjecale u belotu, gađanju kolutima, pikadu, visećoj kuglani, bacanju loptice, utrci u kolicima, šahu i stolnom tenisu. Pobjedu u belotu i visećoj kuglani odnjela je udruga iz Ivanca, u gađanju kolutovima, pikadu i stolnom tenisu udruga iz Varaždina, u bacanju loptice udruga iz Koprivnice, a u šahu te u utrci u kolicima domaćin Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Čakovec.

Ukupnu pobjedu i zlatnu medalju te pehar osvojila je udruga iz Varaždina, drugo mjesto i srebrnu medalju osvojila je ekipa iz Koprivnice, a treće mjesto i brončanu medalju domaćin Društvo distrofičara iz Čakovca. Po završetku natjecanja, sudionici su uživali u domjenku i ugodnom druženju do kasnih popodnevnih sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije