ŠTO ĆETE DANAS SLUŠATI?

UŽIVAJTE U MELODIJAMA Danas obilježavamo Svjetski dan glazbe: Slavimo univerzalni jezik

Danas se diljem svijeta obilježava Svjetski dan glazbe, dan posvećen slavlju jednog od najuniverzalnijih i najmoćnijih oblika umjetnosti

Svjetski dan glazbe, koji se obilježava svake godine 21. lipnja, donosi radost muziciranja i slušanja glazbe svim generacijama i zajednicama, potičući kulturnu raznolikost i međunarodno razumijevanje.

Ovaj poseban dan pokrenut je 1982. godine u Francuskoj pod nazivom “Fête de la Musique”, a od tada se proširio na više od 120 zemalja širom svijeta. Svjetski dan glazbe obuhvaća sve žanrove glazbe i sve vrste izvođača, od amatera do profesionalaca, te poziva ljude da sviraju glazbu na javnim mjestima i sudjeluju u besplatnim koncertima i glazbenim događanjima.

U mnogim gradovima organiziraju se koncerti na otvorenom, radionice, jam sessioni, te nastupi lokalnih bendova i orkestara. Škole, kulturni centri i glazbene institucije često koriste ovaj dan kako bi predstavili rad svojih učenika i suradnika, te potaknuli ljude svih dobnih skupina da se uključe u glazbene aktivnosti.

Glazba ima moć da poveže ljude preko granica, jezika i kultura, a Svjetski dan glazbe podsjeća nas na važnost glazbe u svakodnevnom životu, njezinu sposobnost da izrazi emocije i potakne društvene promjene. Bez obzira na to gdje se nalazimo, glazba je univerzalni jezik koji svi razumijemo i u kojem svi možemo uživati.

Danas, na Svjetski dan glazbe, pozivamo sve da se pridruže proslavi, bilo da sviraju instrument, pjevaju, plešu ili jednostavno uživaju u slušanju omiljene glazbe.

Neka ovaj dan bude ispunjen harmonijom, ritmom i melodijom koje obogaćuju naše živote.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije