SVEČANA SJEDNICA

DONJI MIHALJEVEC Proslavili Antunovo i Dan mjesta

Svečanom sjednicom Mjesnog odbora Donjeg Mihaljevca, na kojoj su se okupili brojni mještani, proslavljeno je Antunovo i Dan mjesta

Sjednica je ove godine održana u područnoj školi, a Donjomihaljevčani su se prisjetili svih događaja i projekata koji su odrađeni posljednju godinu dana. O djelovanju mjesnog odbora te o realiziranim projektima, kao i onim nadolazećim, izvijestila je predsjednica Ružica Mustač.


– Prošle godine je završen najveći projekt na području općine Sveta Marija i Donjeg Mihaljevca, a to je izgradnja kanalizacije te je završeno i asfaltiranje svih ulica. Izgrađena je rasvjeta do ribičkog doma, postavljena su nova igrala u parku u Ulici Andrije Habuša, a naš je društveni dom dobio nove termotehničke instalacije. Započet je projekt postavljanja javne rasvjete na cesti između Donjeg Mihaljevca i Svete Marije, a najesen nas čeka uređenja dvorišta kod područne škole koje ćemo obogatiti popločenim platoom s klupama i stolom koji kasnije našim učenicima može služiti i za izvanučioničku nastavu, rekla je Mustač. Pohvaljen je i rad udruga koje svake godine marljivo rade na organizaciji raznih manifestacija, a posebno je istaknut prvi održani Advent u Donjem Mihaljevcu prošle godine.


Kvaliteta života i sigurnost na prvom mjestu


Svečanoj je sjednici prisustvovala i načelnica Svete Marije Đurđica Slamek koja također pohvaljuje rad mjesnog odbora, suradnju i djelovanje donjomihaljevskih udruga, a napomenula je i da je u tijeku izrada prometnog elaborata za oba naselja.


– U planu je postavljanje dviju kamera za nadzor brzine. Jedna će biti u Čakovečkoj ulici kod doma kulture u Donjem Mihaljevcu, a druga u Svetoj Mariji na ulazu iz pravca Donjeg Vidovca, sve kako bi naši mještani bili sigurniji te kako bi se manje jurilo po našim selima, navela je načelnica Slamek.


Svečanoj sjednici su prisustvovali i predsjednica Općinskog vijeća Svete Marije Gabriela Jakupek Tokar, vijećnici OV-a, ravnateljica OŠ Sveta Marija Gorana Šavora Peter, ravnateljica DV-a Kockavica Maja Jambrešić te župnik Mirko Pilaj, dok su glazbenim brojevima sjednicu uveličale članice zbora Društva žena Donji Mihaljevec pod ravnanjem voditeljice Ljubice Mihalac.

*Preuzeto iz Lista Međimurje br. 3608

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije