NAČELNIK DONIO ODLUKU

MALA SUBOTICA Veće plaće djelatnicima Dječjeg vrtića Potočnica

Načelnik Male Subotice Valentino Škvorc donio je odluku o novim koeficijentima za obračun plaća djelatnika Dječjeg vrtića Potočnica Mala Subotica kojom se plaće usklađuju s odredbama Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju

– Za napredak zajednice nije dovoljno ulagati samo u infrastrukturu, nego i u ljude te kvalitetu rada i usluga, što smo ovim dogovorom i pokazali. Djelatnici vrtića to su i zaslužili. Temeljem novog zakona hrvatske Vlade smanjili smo iznos koji roditelji izdvajaju za boravak djece u vrtiću i jaslicama. Ujedno smo dobrim planiranjem proračuna omogućili usklađenje, odnosno povećanje koeficijenata što znači i veće plaće, s time da neće biti dodatnih opterećenja ni za roditelje ni za općinski proračun, rekao je Škvorc.

Odluku je podržalo i Upravno vijeće Potočnice na čelu s predsjednikom Mladenom Lackovićem te ravnateljica Dječjeg vrtića Martina Tkalčec.

– Ovo je zasluženo povećanje za sve djelatnike vrtića koji svakodnevno odgovorno i savjesno rade svoj posao. Uvjerena sam da će suradnja i dalje biti na dobrobit naših najmlađih, istaknula je Tkalčec. Podsjetimo, u tijeku je i dogradnja objekta vrtića sufinancirana sredstvima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Dogradnja obuhvaća dva nova boravka čime će biti smanjene liste čekanja na upis.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3608

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije