PAO KONAČAN DOGOVOR

DONJA DUBRAVA Kraj sage u ambulanti, dogovoreno preseljenje na prvobitnu lokaciju

Nakon nekoliko mjeseci previranja, drama oko preseljenja ordinacije obiteljske medicine u Donjoj Dubravi je završena

Župan Matija Posavec je sazvao sastanak na kojem su nazočili ravnateljica Doma zdravlja Čakovec Vlatka Pleh, pročelnice Upravnih odjela za zdravstvo i pravne poslove Sonja Tošić-Grlač i Tamara Blagus, načelnik Općine Donja Dubrava Marijan Varga, potpredsjednica Općinskoga vijeća Donje Dubrave Mihaela Martinčić, zamjenik načelnika Zoran Horvat te Vladimir Čituš, Romeo Čituš i djelatnici Doma zdravlja Čakovec, liječnica Anja Vidović, medicinski tehničar Igor Mikor te Ivana Patarčec Ivanović iz pravne službe.

A sastali su se s jednim ciljem, kako stati na kraj beskrajnoj farsi koja se odvija u Donjoj Dubravi.

– Na sastanku je zaključeno da će ordinacija opće i obiteljske medicine Doma zdravlja Čakovec u Donjoj Dubravi, po adaptaciji i opremanju, preseliti u poslovni prostor za koji je ovlašteni projektant ARC d.o.o. izradio projekt rekonstrukcije. Općina Donja Dubrava raspisat će postupak jednostavne nabave radi prikupljanja ponuda za izvođenje radova, službeno nam je na upit odgovorio župan Posavec.

Odbor više nema svrhu

Odbor koji je oformljen na inzistiranje nove pozicije Općinskog vijeća Donje Dubrave ovim je izgubio svrhu te je na sastanku usuglašeno da prestaje s radom. Navedeno je i da je ovakvo rješenje najmudrije i najpovoljnije jer će se adaptirati nekretnina koja je već u javnom vlasništvu čime će se izbjeći raspisivanje javnog natječaja koji bi izlučio više ponuditelja te obvezao investitora da odabere najpovoljniju ponudu, što bi – u konačnici – moglo višestruko premašiti planirane iznose.

No župan smatra da će ulaskom u europski projekt uređenja novog interpretacijskog centra – palače međimurske popevke (u prostoru u kojem sada djeluje ordinacija) – Donja Dubrava dobiti novu, veliku vrijednost te podići razvojne dosege na još višu razinu, što u budućnosti može značiti i podizanje nove zgrade i otvaranje mogućnosti za novi prostor za ambulantu Doma zdravlja.

Ambulanta Doma zdravlja tako ostaje u Donjoj Dubravi, a liječnica nastavlja s radom…

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3608

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije