VELIKO PRIZNANJE

LIJEPE VIJESTI Još jedno veliko priznanje struke izdanjima Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu

Djela su uvrštena su popis knjiga koje se preporučuju za otkup svim knjižnicama ovisno o potrebama njihovih korisnika

Nastavno na ovogodišnju objavu novih vrijednih književnih i znanstvenih djela, Ogranak Matice hrvatske u Čakovcu početkom svibnja prijavio se na drugi krug Javnog poziva nakladnicima za predlaganje knjiga za otkup narodnim knjižnicama u 2024. godini koji je raspisalo Ministarstvo kulture i medija.

Prema rezultatima objavljenima u utorak, 18. lipnja, oba prijavljena djela – „Apostoli Insulani: Crkveni red pavlina u Međimurju i integralna studija matičnog samostana“ Marijane Korunek-Medved i „Antologija međimurske popijevke“ Stjepana Hranjeca i Branimira Magdalenića – uvrštena su na popis knjiga koje se preporučuju za otkup svim knjižnicama ovisno o potrebama njihovih korisnika.

Ovom je odlukom Ministarstva kulture i medija i ove godine odano priznanje nakladničkoj djelatnosti Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu, odnosno pozitivnoj recepciji autora kod relevantnih stručnjaka čijim redovima i sami pripadaju.

Monografija „Apostoli Insulani“ posvećena je nekadašnjem pavlinskom samostanu u Šenkovcu, analizi njegovih arheoloških ostataka, ali i ostalim važnim elementima višestoljetne pavlinske prisutnosti u Međimurju, dok „Antologija međimurske popijevke“ na svojim stranicama okuplja i znanstveno obrađuje tristotinjak najpoznatijih međimurskih narodnih pjesama.

Obje knjige, kao i druga izdanja, mogu se nabaviti radnim danom u prostorijama Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu, na adresi Park Rudolfa Kropeka 2.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije