BUNTOVNICA BEZ RAZLOGA

DRAŠKOVSKA RODA Oprezno kroz Draškovec – na cesti je roda!

Na lokaciji u Draškovcu zatekli smo Antonija Krušelja koji nas je uvjerio da je roda dobro i da može letjeti

Kao što smo prije nekoliko sati pisali, čitatelji iz Draškovca javili su nam da u središtu naselja, odmah kraj rasvjetnog stupa gdje je njezino gnijezdo i dva ptića, stoji roda s krvavim krilom i ne može poletjeti u gnijezdo. Naša je novinarka brzo reagirala i proslijedila dojavu u Međimursku prirodu – Javnu ustanovu za zaštitu prirode.

Krvava vrata

Čuvar prirode Antonio Krušelj izašao je odmah na teren. U međuvremenu smo dobili i poziv od zabrinutog vlasnika Caffe bar Roka, Josipa Repalusta, da je roda u panici udarala u vrata lokala i da je krvi posvuda.

Na lokaciji u Draškovcu zatekli smo Antonija Krušelja koji nas je uvjerio da je roda dobro i da može letjeti. Naime, ista se situacija s istom rodom dogodila i godinu-dvije unazad i u pitanju je također bilo krvavo krilo.

“Ta draškovska roda postaje agresivna kada vidi svoj odraz u staklenim vratima. Najvjerojatnije misli da je riječ o suparniku. Možda se i tako ozlijedila – zalijetala se i kljucala vrata”, rekao je Antonio. I doista, provjerili smo spomenuta vrata, prizor je bio kao iz horor filma, krvi je bilo posvuda.

Ne treba brinuti, no oprezno u prometu!

No, iskusni čuvar prirode Antonio Krušelj umiruje naše čitatelje: “Stanovnici Draškovca ne trebaju brinuti, pratit ćemo situaciju. Kroz nekoliko dana obavljat ćemo i prstenovanje mladih roda, tako da ćemo svakako provjeriti je li sve u redu. Osim toga, dva ptiča imaju i drugog roditelja, koji vjerojatno sada traži hranu po okolnim poljima. Rode dobro podnose vrućinu, tako da nema bojazni”.

Draškovska roda pokazala se kao prava buntovnica bez razloga i nadamo se da neće više tako uzbunjivati Draškovčane. Vozači, svakako pripazite u vožnji kroz Draškovec, jer roda je na putu!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije