VELIKO SREBRO

NEDELIŠĆE Pjevački zbor ‘Josip Vrhovski’ iz Bratislave s ponosom donio srebrnu plaketu

Članovi Pjevačkog zbora „Josip Vrhovski“ Nedelišće pod vodstvom dirigenta prof. Branimira Magdalenića i korepetitorice Lane Cvrtila boravili su par dana u Bratislavi na međunarodnom natjecanju BRATISLAVA CHOIR & ORCHESTRA FESTIVAL u organizaciji Bratislava Music Agency, od 13. do 16. lipnja.

Kući su se vratili sa srebrnom plaketom.

Konkurencija je na ovom natjecanju bila iznimno jaka, većina zborova sastavljena je od profesionalnih pjevača ili se radi o akademskim zborovima.

U petak su zboraši započeli dan razgledavanjem Bratislave uz službenog vodiča i temom poznatih glazbenika koji su živjeli ili djelovali u Bratislavi, poput Hummela, Mozarta ili Liszta.

U večernjim satima održano je otvorenje festivala i revijalni koncert sudionika u Klarisky Music Hall, a naši zboraši su se predstavili hrvatskim tradicionalnim pjesmama Vuprem oči, Naše malo misto, Kad si bila mala Mare i makedonskom Jovano, Jovanke.

U subotu je dan bio rezerviran za natjecateljski dio festivala, održanog u prekrasnoj dvorani Mirror Hall u Primate’s Palace, a nastupili su u kategoriji folklorna glazba – mješoviti zborovi a capella.

Nakon natjecateljskog dijela, dok su se napeto čekali rezultati, uslijedio je revijalni koncert sudionika te proglašenje rezultata. Naši zboraši osvojili su srebrnu plaketu. Atmosfera cijelog festivala bila je opuštena, s međusobnom podrškom i bodrenjem zborova, s ciljem promocije glazbene i zborske kulture svoje države.

Nakon natjecanja, zboraši su proslavili svoju nagradu i „opustili se“ uz gledanje utakmice reprezentacije protiv Španjolske. Atmosferu s putovanja PZ Josip Vrhovski možete pogledati u fotogaleriji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije