'pasje vrućine'

STIŽE TOPLINSKI VAL U petak temperature i do 40 stupnjeva, a za vikend moguće nevrijeme s tučom

Državni hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje za prve ovogodišnje toplinske valove

Nesnosne vrućine kreću u četvrtak, kada je za većinu zemlje oglašena “umjerena” opasnost, piše Telegram.hr. Iznimka je gospićko područje.U petak je, pak, za većinu Hrvatske proglašena velika opasnost od toplinskog vala, dok je umjerena oglašena tek za širu gospićku, kninsku i riječku regiju.

Temperature preko 35

I danas je u Hrvatskoj pretežno sunčano, vrlo toplo i vruće. Prognostičarka N1 televizije Tea Blažević kaže kako će noć biti topla te da se na dijelovima obale temperature neće spuštati ispod 20 stupnjeva, što je prema definiciji tropska noć. Najviša temperatura zraka danas se kreće uglavnom između 27 i 31 °C.

Temperature će lokalno krajem tjedna, osobito na kontinentu, prelaziti visokih 35.

Moguća i tuča

Prognoze upućuju i na moguće lokalne razvoje oblaka, pljuskove, grmljavinu i tuču tijekom vikenda, s tendencijom da se takve situacije mogu pojavljivati povremeno tijekom cijelog ljeta, rekao je HRT-ov meteorolog Zoran Vakula.

“Već ovaj tjedan, već ovaj vikend velika vjerojatnost za kopnenu Hrvatsku za lokalne razvoje oblaka, pljuskove, grmljavinu, tuču, nevrijeme, a najvjerojatnije ćemo takvih situacija, povremeno imati i tijekom ljeta”, kazao je.

Prema njemu, nije isključeno da temperature u petak idu i blizu 40 stupnjeva, navodi Telegram.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije