Likovno udruženje Čakovec

IZLOŽBA U PRELOGU Mladi umjetnici iz Međimurja i Podravine predstavit će svoje radove

Ove godine "Artelje" je pohađalo dvadeset sedam djece iz donjeg Međimurja i Podravine

Likovno udruženje Čakovec najavljuje izložbu radova polaznika sekcije “Artelje – škole crtanja i slikanja” koja će se održati u Muzeju Croata insulanus Grada Preloga. Otvorenje izložbe zakazano je za 20. lipnja 2024. u 17:30 sati, a posjetitelji će moći uživati u radovima do 27. lipnja 2024.

Već sedamnaest godina Likovno udruženje Čakovec organizira edukaciju djece u likovnom smislu, a posljednje četiri godine ovaj program se provodi i u Prelogu, u prostoru Jezično edukativnog centra i ustanove Didasko. Cilj ove edukacije je proširivanje znanja djece o slikanju te na kraju školske godine zaokružiti edukaciju izložbom nastalih radova.

Radionice koje organizira Likovno udruženje Čakovec poboljšavaju socijalne vještine, potiču kreativno razmišljanje i izražavanje, te razvijaju maštu, osjećaj za prostor, ravnotežu i sklad likovnih elemenata. Pomažu pravilnom razvoju fine motorike, skladnih pokreta ruku i razvijaju osjećaj za lijepo, pobuđuju dječju maštu i potiču stvaralaštvo. Kroz različite vidove dječjeg stvaralaštva proširuje se i obogaćuje dječji rječnik, potiču se pozitivne emocije, radost i osjećaj za lijepo.

Ove godine “Artelje” je pohađalo dvadeset sedam djece iz donjeg Međimurja i Podravine. Njihovi odabrani radovi bit će izloženi na uvid javnosti, što će pružiti priliku posjetiteljima da vide kako su djeca različite dobi obradila različite teme koristeći razne tehnike.

Predavačica u Prelogu je profesorica Marina Mrazović, koja svojim predanim radom vodi djecu kroz svijet likovnog stvaralaštva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije