Donja Dubrava: Osam čamaca krenulo na spust do Iloka

U organizaciji Nautičkog kluba Fljojsar iz Donje Dubrave i ove se godine sa pristaništa u Donjoj Dubravi krenulo na petodnevni spust rijekom Dravom do Iloka. Plov čamcima započeo je u nedjelju, 17. lipnja, a hrabre posade na riječnu avanturu ispratio je veliki broj mještana.

U koloni je bilo osam čamaca s dvadeset i tri hrabra ljubitelja rijeke Drave, prirode koja je okružuje, avanture i druženja. Za vođu spusta određen je Ivan Matić. Ploveću karavanu su do Legrada, odnosno do ušća s Murom, patrolnim čamcem ispratili policajci PP Prelog. Skupinu spustaša čine ljudi od Donje Dubrave, preko Legrada do Čakovca. 

Prvi puta su nautičari svoj spust organizirali 2007.godine s krajnjim odredištem u Aljmašu. Svake godine spustaški su bili sve iskusniji te su ove godine odlučili spust produljiti za dodatnih 75 kilometara. Dravom su plovili 230 kilometara, a moćnim Dunavom do Iloka još 75 kilometara.

 

Dodajmo da u petak, 22. lipnja na riječni put Dravom do Aljmaša kreću članovi Moto nautičkog kluba Vidovski zlatari iz Donjeg Vidovca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije