ŽABNIK

SVIJET PČELA Mladen Vinko razveselio mališane iz DV ‘Ribica’

Edukativan događaj bio je prava poslastica za djecu koja su imala priliku saznati mnogo zanimljivih informacija o pčelama i pčelarstvu

Mladen Vinko bio je obučen u pčelarsko odijelo i objasnio je važnost nošenja odjeće koji pčelari nose kako bi se zaštitili od uboda pčela. Njegovo bijelo odijelo i mrežasta kapuljača privukli su veliku pažnju mališana.

Kroz interaktivno predavanje, djeci je govorio o životu pčela, njihovoj organizaciji unutar košnice te važnosti pčela za ekosustav. Najzanimljiviji trenutak bio je kad je pokazao pravo saće gdje su djeca mogla vidjeti šesterokutne ćelija saća, gdje pčele pohranjuju med i pelud.

Zatim je uslijedio najslađi dio posjeta – degustacija meda. Donio je različite vrste meda kako bi djeca mogla probati i osjetiti razlike u okusima.

Na kraju posjeta, djeci je objasnio što sve jedan pčelar mora raditi kako bi brinuo o svojim pčelama. Govorio je o redovitom pregledu košnica, sakupljanju meda i voska te drugim zadacima koje obavlja tijekom cijele godine.

Ovaj posjet bio je izuzetno poučan i zanimljiv malim ribicama. Stekli su nova znanja o pčelama i njihovom značaju za prirodu i ljude.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije