velika obljetnica

FOTO Inner Wheel klub Čakovec svečano proslavio 25 godina djelovanja

Proslava 25 godina djelovanja Inner Wheel kluba Čakovec u članstvu International Inner Wheel (IIW) održana je 8. i 9. lipnja u Čakovcu i Termama Sveti Martin uz svjetsku predsjednicu ove velike svjetske organizacije, Trish Douglas iz Velike Britanije

Proslava je bila održana desetak dana nakon proslave Dana Grada kada je ova udruga primila veliko javno priznanje: zlatnik „Grb Grada Čakovca“ za dugogodišnji dobrotvorni rad i značajan doprinos razvoju i promicanju ugleda i interesa Grada Čakovca. Zato i ne čudi što su vrijedne i ambiciozne članice kluba, na proslavi okupile respektabilno međunarodno društvo žena, članica IW klubova iz zemlje i inozemstva, te visoke dužnosnice iz upravljačkog tijela ove svjetske organizacije.


Uz samu predsjednicu svjetske organizacije, sudjelovale su 3 direktorice međunarodnog odbora: Michelle Atkinson (Novi Zeland), Ingelog Wyndhamn (Švedska) i Snježana Petrović Tkalčec, članica čakovečkog kluba čiji su brojni osobni kontakti s drugim IW klubovima doprinjeli odazivu. Sudjelovale su još Zvjezdana Penava Brekalo, zamjenica predsjednice Distrikta 191 koji okuplja klubove iz Hrvatske, Roswitha Wutscher, nacionalna predstavnica Distrikta 192 Austrija-Češka, te bivše direktorice međunarodnog odbora Sandra Neretljaković (Split) i Gabrielle Schruempf iz Austrije.


Osim predstavnica 8 klubova iz hrvatskog Distrikta 191 (Varaždin, Prelog, Pula, Rijeka, Zagreb – Gradec, Split, Split – Palmina i Osijek), sudjelovale su predstavnice nedistriktnih klubova iz regije – iz Slovenije (Ljubljana i Savinjsko-saleška regija), BiH ( Bijeljina i Banja Luka) te Srbije (Zrenjanin i Beograd – Singidunum), s kojima članice čakovečkog kluba godinama njeguju prijateljske odnose I suradnju.

Od ukupno više od 100 gostiju bilo je i nekoliko bivših članica klubova, članova Rotary klubova te vanjskih gostiju po posebnom pozivu članica.


Svečanost obilježavanja obljetnice započela je prijemom u gradskoj vijećnici u Čakovcu za članice kluba I njihove gošće. Uz gradonačelnicu Ljerku Cividini, prijemu se pridružio I župan Međimurske županije Matija Posavec koji su čestitali predsjednici Nevenki Vuković Varga I članicama IW kluba Čakovec na visokoj obljetnici i nagradi Grada, pozdravili ugledne goste iz inozemstva i Hrvatske, svima poželjeli ugodan boravak te osobno počastili sve gošće još toplom međimurskom gibanicom.

Prikazani su promo turistički filmovi o Čakovcu i Međimurju kao uvod u dvodnevni boravak u našem kraju. U isto vrijeme u subotu, gostima rotarijancima bio je organiziran posjet RC Prelog i njihovoj gulašijadi na Marini u Prelogu za što su se pobrinuli domaćini Kruno Varga i Robert Tkalčec.


Proslava je nastavljena u hotelu Terme u Toplicama Sv. Martin, uz inspirativne pozdravne govore Trish Douglas i župana Matije Posavca, prezentaciju rada, akcija i humanitarno-javne djelatnosti kluba u 25 godina predsjednice kluba Nevenka Varga. Čitav službeni dio programa koji je suvereno vodila Aleksandra Ličanin odvijao se I na engleskom jeziku.


Nakon pojedinačnog predstavljanja članica kluba upriličeno je primanje u članstvo tri nove članice. Tako su Nevena Buvač, Eleonora Glavina I Dijana Farkaš primile članske značke iz ruku svjetske predsjednice.
U nastavku je predstavljena upravo tiskana knjiga – fotomonografija kluba koju su predstavile urednice, članice kluba Vesna Kalšan i Tamara Turza-Bogdan.

U zabavnom dijelu programa nastupali su mladi nadareni glazbenici iz Osnovne umjetničke škole Miroslav Magdalenić – kvartet saksofona u sastavu Oliver Moharić, Helena Lisjak, Leonardo Reich i David Bedić pod vodstvom mentora Maria Jageca.


Posebnu pozornost izazvali su “međimurska Filipinka” izuzetno nadarena djevojčica Chriztel Renae Aceveda svojom posebnom a capella izvedbom neslužbene himne svjetske organizacije “Inner Wheel song” te mladić Erik Vrbanec sviranjem na trubi. Za iznenađenje večeri pobrinule su se djelatnice Centra za odgoj i obrazovanje koreografiranom izvedbom plesa na “Rin Tim Tagi Dim” Baby Lasagne, na opće oduševljenje prisutnih.


Završetak je obilježio sastav Scifidelity Orchestra svojim atraktivnim izvođenjem i repertoarom koji potiče na ples i dobro raspoloženje. Na kraju je uz prigodno svečano rezanje torte upriličena i primopredaja predsjedničkog lanca kao znak prijenosa rukovođenja klubom u ruke buduće predsjednice Katarine Šafarić.


Drugi dan bio je ispunjen ležernim druženjem, piknikom i izletom na fantastičnu lokaciju Mađerkinog brega. Nije nedostajalo dobrog vina, dobre domaće hrane i kolačića koje su pripremile članice kluba. Prezentaciju Vidikovca i Goričkog svirala vodio je jedan od autora projekta arhitekt Igor Perhoč koji zna sve ”tajne” ovog zanimljivog objekta.


Završni dio dvodnevnog druženje održan je u nedjelju u Čakovcu. Ispred zidina Starog grada za atraktivni doček pobrinuli su se članovi Zrinske garde te amaterska folklorna skupina KUD Mihovljan. I naravno – uz njih se i zapjevalo i zaplesalo!


Ručak, garden party u atriju, uz cimbale Josipa Brdara, priredili su djelatnici restorana Stari grad s dodatnom demonstracijom izrade naših tradicionalnih međimurskih trganci u čemu se okušala I Sandra Neretljaković iz kluba Split Palmina. Gosti su, uz izuzetno zanimljivo i kvalitetno stručno vodstvo djelatnica Muzeja, razgledali Muzej nematerijalne baštine Riznica Međimurja, a u razgled centra grada vodio je jedan od najboljih poznavatelja povijesti grada i Međimurja, mr. sc. Vladimir Kalšan uz veliku pomoć Andreje Fileš- Ružić koja je sve prevodila na engleski jezik.


Predsjednica Trish uživala je zajedno s ostalim gostima u svemu što su vrhunski pripremile članice kluba te će se slike, zvukovi, mirisi i okusi ove obljetnice još dugo pamtiti. O tome govore i mnoge oduševljene reakcije, pohvale i zahvale koje stižu sa svih strana, s obećanjem da se ponovno vraćaju u naš kraj kako bi ga detaljnije upoznali.

Članice Inner Wheel kluba Čakovec izražavaju zahvalu svima koji su pomogli svojim sudjelovanjem i podrškom ovoj sadržajnoj dvodnevnoj proslavi, a osobito gradonačelnici Grada Čakovca Ljerki Cividini i međimurskom županu Matiji Posavcu na organizacijskoj i financijskoj pomoći. Posebnu zahvalu upućuju svim donatorima koji su poduprli izdavanje fotomonografije kluba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije