PRVENSTVO HRVATSKE ZA POMLADAK

SVAKA ČAST Najbolji u Hrvatskoj: Vjeko Vrček najmlađi državni prvak u kuglanju

Iako sitan građom odigrao je ponovno 'debeli' rezultat i uvjerljivo osvojio naslov prvaka Hrvatske u svojoj kategoriji

U nedjelju je u Zagrebu održan drugi nastup na prvenstvu Hrvatske za najmlađe kuglače, one od 9-12 godina. Nakon što su u prvom nastupu održanom pred dva tjedna u Bjelovaru postigli vrlo dobre rezultate mladi kuglači čakovečkog Željezničara su u Zagreb išli potvrditi i/ili poboljšati te rezultate, u čemu su u potpunosti uspjeli. 

Najveći uspjeh postigao je najmlađi kuglač Željezničara Vjeko Vrček. On je nakon prvog nastupa u Bjelovaru bio vodeći u konkurenciji 9 godišnjaka, a kako je kuglač s vrlo kratkim stažem s posebnim se interesom očekivao njegov drugi nastup i odgovor na pitanje da li može ponoviti rezultat prvog nastupa. Iako sitan građom odigrao je ponovno “debeli” rezultat i uvjerljivo osvojio naslov prvaka Hrvatske u svojoj kategoriji. Nakon bjelovarskih 286 čunjeva u Zagrebu je srušio 274 i tim rezultatom bio najbolji i u drugom nastupu. S ukupnih 560 čunjeva tako je postao uvjerljivi prvak Hrvatske jer je drugo plasiranog nadvisio za čak 25 čunjeva.

Puno bolji nastup nego u Bjelovaru ovoga puta imao je drugi kuglač u toj kategoriji Roko Juričan. On je u ovom drugom nastupu postigao treći rezultat sa srušena 263 čunja, ali mu zbog samo 207 srušenih čunjeva u prvom nastupu nije moglo pripasti više mjesto od sedmoga. No bitno je da je rezultatski bitno napredovao, najviše od svih nastupajućih.

Željezničar je svog predstavnika imao i u kategoriji 10 godišnjaka. Nakon što u prvom nastupu rezultatski nije bio na nivou na kojemu inače igra Jakov Kolenko je u drugom nastupu bio nešto bolji, ali da bi stigao do medalje trebao mu je gotovo savršen nastup. Tako je nakon bjelovarskih 400 čunjeva, zagrebačkih 425, ukupno 825, bilo dovoljno za šesto mjesto u Hrvatskoj.

Nakon niza medalja i naslova prvaka od seniora do kadeta Željezničar je upotpunio svoju kolekciju državnih prvaka i prvakom u najmlađoj kategoriji, što još jednom pokazuje dobar rad u klubu, pogotovo nakon što je klub uložio u školovanje čak tri trenera kuglanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije