PADA VODOSTAJ

KRVOPIJE NAPADAJU Povlači se Mura, ostaju komarci

Pripremite živce i sprejeve protiv komaraca - krenula je sezona uboda

Od danas u 13 sati ukinute su redovne obrane od poplava na rijeci Muri, čiji je vodostaj u tendenciji opadanja. Nepredvidivo vrijeme u prvoj polovici lipnja donijelo nam je učestale kiše i povišene vodostaje i Mure i Drave, što je za naše međimurske krvopije predstavljalo savršenu priliku za razmnožavanje.

Sada kreće borba s komarcima koja će trajati i do rujna, ako će uvjeti i dalje biti topli i vlažni. Tako je jučer komunalni redar u Murskom Središću dobio nalog stručnog kolegija gradonačelnika Murskog Središća da što prije kontaktira Bioinstitut kako bi se započelo pravovremeno tretiranje komaraca za područje cijelog grada.

Općina Podturen objavila je fotografije Mure iz zraka te najavila da kreće u ‘borbu’ s dosadnim krvopijama, a Grad Prelog najavio je skoro tretiranje komaraca na području svih naselja.

Nadamo se da će i ostale općine slijediti primjere Murskog Središća, Podturna i Preloga kako bi barem malo olakšale svakodnevnicu stanovnika Međimurja.

Ako još niste, pripremite sprejeve protiv komaraca i kreme za ublažavanje uboda. Kad je sezona uboda, police u trgovinama i ljekarnama brzo se prazne.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije