Na drugom izdanju Weekend Food Festivala koji se ovaj vikend održava u Rovinju uz svjetske kulinarske zvijezde i vrhunske vinare predstavili su se i međimurski vinari okupljeni u Društvu Hortus Croatiae predvođeni vinskim kućama Jakopić, Horvat i Podrum Štrigova.
Robert Horvat, Filip Jakopić i Karlo Kramar predstavili su paletu
međimurskih Pušipela.
Mladi cheff Amos Novak iz restorana Terbotz odlično je izveo
masterchef radionicu pripremivši Međimurski biodinamički tajer, a
podrška mu je bila Dijana Posavec koja je govorila o
biodinamičkoj poljoprivredi i djelovanju Centara dr. Rudolfa
Stieinera.
Zapaženu rolu imao je i direktor TZ Međimurske županije Rudi
Grula koji je na panelu o brendiranju destinacije govorio o
iskustvima Međimurja u razvoju svoje enogastro ponude i
iskustvima provedbe certificiranja za prvu Green Destianations
turističku održivu regiju u Hrvatskoj.
Međimursku ekipu obišao je i župan Matija Posavec.