OPĆINA NEDELIŠĆE

SVEČANA SJEDNICA Brojni nagrađeni uz Dan općine Nedelišće – stigao i predsjednik Milanović

U dvorani Atona održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Nedelišća uz nadolazeći Dan općine koji pada na sv. Vida, 15. lipnja

Himnu je u uvodu otpjevala Ivana Tkalec, a svečanost je počela s najmlađima, etno skupinom Zvončeki i skupinom Loptice Dječjeg vrtića Zvončić.

Prisutne je pozdravio predsjednik Općinskog vijeća Hrvoje Kolman, a potom je na recitirao osmaš David Kovačić iz OŠ Macinec.

Svi zajedno pogledali su video koji govori o učinjenom u proteklom razdoblju, nakon čega je govorio načelnik Nikola Novak.

S monologom školski rižoto nastupio je sedmaš OŠ Nedelišće Alexandar Dragaš koji je i vodio dio programa, nakon čega su vođenje u potpunosti preuzeli Aleksandra Ličanin i Matko Buvač.

Okupljenima su se obratili još i župan Matija Posavec, potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić, zatim Ljubomir Kolarek uime Hrvatskog sabora i Vlade RH te na kraju predsjednik RH Zoran Milanović.

Predstavio se i Puhački orkestar općine Nedelišće nakon čega je krenula dodjela priznanja zaslužnima. Dobitnici općinskih plaketa su Ljudevit Bošćak iz Nedelišća, Franjo Vugrinec iz Gornjeg Kuršanca, Udruga žena Pretetinec i Vatrogasna zajednica Grada Čakovca.

U ime nagrađenih zahvalio je Ljudevit Bošćak.

Nakon nastupa zbora Matice umirovljenika Nedelišće nagrađeni su uspješni učenici – iz OŠ Nedelišće gimnastičarke i odbojkaši te Marta Topolnjak, Tonka Cimerman i Jakov Marodi, iz OŠ Macinec David Kovačić, Melany Ignac i medijska grupa te još i učenici Mia Krizman, Anja Šnajcer, Oliver Moharić, Lovro Škvorc i Domagoj Marčec.

Od srednjoškolaca nagrađeni su Val Branilović, Uma Kirić, Nika Podvezanec i Lovro Podvezanec, Alana Horvat, Ema Šamarija, Valeria Marčec i Jura Novak te od studenata Anja Škvorc, Patricija Van, Abel Jakopec i Ines Ceilinger.
Najboljim sportašima u 2023. godini proglašeni su karatist Leon Marciuš, gimnastičarka Tijana Korent te seniori i seniorke OK Međimurje Centrometala i OK Nedelišće Eltinga.

Perspektivnim sportašima proglašeni su Jan Senčar, Patrik Srnec, Matej Dobša, Fran Novak, Damjan Tasković, Roko Naranđa, Lucija Vidović i Marta Bogdan.

Za tradicionalnu manifestaciju nagradu je primio NK Međimurec – naravno riječ je o međunarodnom U14 turniru. Za upečatljiv angažman u sportu priznanja su dodijeljena Marku Bratkoviću iz AK Nedelišća i Dejanu Kolaru iz NK Pušćina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije