OČEKUJE VAS BOGAT PROGRAM

LJETO U ŠTRIGOVI Na Mađerkinom bregu doček ljeta i Vanna, u Zmajevom vrtu koncert klasične glazbe

Ljeto u Štrigovi donosi nam ove godine pregršt događanja koja svakako morate posjetiti

.Već 21. lipnja dočekajmo prve ljetne zrake sunca na Mađerkinom bregu. Okupljanje je od 4:50 sati, a nakon izlaska sunca slijedi koncert Tri soprana ONE.

Od 27. do 30 lipnja i 6. srpnja u Štrigovi se odvija 14. Umjetnička kolonija Štrigova koja i ove godine dovodi eminentna imena klasične glazbe.

U crkvi sv. Jeronima u Štrigovi nastupit će: Josipa Bilić, sopran; Franjo Bilić, orgulje (petak, 28.06.), ansambl Ad gloriam bras (subota, 29.6.) i Tamburaški Orkestar Hrvatske Radiotelevizije uz dirigenta Matija Fortunu (nedjelja, 20.6.).

U subotu 6. srpnja će se u Zmajevom vrtu, Železna Gora 5, održati sad već tradicionalni koncert klasične glazbe. Ove godine nas očekuje Opera Köln s izvedbom djela „À la Turk“. Izvođači koji će nastupiti su Tina Drole, Wolfgang Stefan Schwaiger, Miljenko Turk uz dirigenta Matiju Fortunu i Orkestar mladih glazbenika. U sklopu programa će biti predstavljena i skulptura zmaja izrađenog od strane Stephana Lupina.

Program počinje u 18:30 sati, a svoje ulaznice možete kupiti u Tisak plus Čakovec, Ulica kralja Tomislava 18 i na ulazu u Zmajev vrt na dan koncerta. Mještani Općine Štrigova mogu svoje besplatne pozivnice podignuti u uredima općine svaki radni ran od 8:00 do 15:00 sati. U slučaju lošeg vremena program se odgađa za 7. srpnja. Ponesite svoje dekice i uživajte!

Od 19. do 21. srpnja održavaju se tradicionalne Štrigovske noći. U petak 19. srpnja na Mađerkinom bregu nastupit će VANNA. U subotu, 20. srpnja nakon utrke Stridon run, u Domu kulture Štrigova nastupit će band Tragovi, a nedjelja 21. srpnja sačuvana je za Međimursku žlicu (kuhanje tradicionalnih međimurskih jela na žlicu) i Fortuna band kod Doma kulture Štrigova.

18. kolovoza u Sv. Urbanu očekuje vas Međunarodna povorka oldtimer traktora i postavljanje klopoteca.

    Ljeto u Štrigovi završava Jazzom u vinogradu od 23. do 25. kolovoza. Na Mađerkinom bregu nastupit će: TANTFREAKY iz Poljske (petak, 23.8.), Yeremi Kordos & Evolution Cuban Jazz iz Kube (subota, 24.8.) te Borna Pehar quartet i Sooäär/Yaralyan/Ounaskari iz Estonije (nedjelja, 25.8.). Program će biti popraćen DJ nastupima, kao i izložbom i jazz masterclassom u Domu kulture Štrigova.

    Program je zaista bogat i vrijedan posjete, stoga nam se pridružite i provedite ljeto u Štrigovi.

    Sve detaljne informacije pronađite na www.strigova.info.

    Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
    Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
    Komentari
    Najnovije