MIRNI I ZELENI KUTAK

DRAGOSLAVEC SELO Nakon obnove doma još moramo srediti igralište

Mario Pintarić, predsjednik Mjesnog odbora, želi još sadržaja

Dragoslavec Selo je mirni, zeleni kutak u međimurskim bregima. Na čelu Vijeća mjesnog odbora nalazi se Mario Pintarić. Zatekli smo ga kod društvenog doma koji je u postupku energetske obnove.

– Nije to tako star dom, njegova gradnja počela je 2003. godine. Prije je tu bila jedna stara kuća i sve je bilo zapušteno. Dom se gradio volonterski, radili su mještani i pomagali su lokalni privatnici. Stoga je sagrađen, kako to reći, minimalno, pa mu je bila potrebna ova obnova – kaže.

Stari drveni prozori i vrata koja su se već raspadala tako su zamijenjena PVC stolarijom. Objekt je “obučen” u stiropor debeo pet centimetara, a oko malonogometnog igrališta bit će postavljene nove mreže.
Novi stolci i stolovi dobiveni su prije tri godine, dok je prije dvije godine postavljena nova kuhinja. Uvedeno je i novo grijanje.

– U domu se slave rođendani, karmine, obljetnice, stalno je u prometu i mnogo nam znači. U njemu djeluje i mjesni odbor koji je prilično aktivan. Članovi se odazivaju i sve dogovaramo, ali želio bih još sadržaja kod društvenog doma. Nekad smo dva puta godišnje imali nogometne turnire i veliku tombolu, ali je to zamrlo u koroni. Moramo još nešto smisliti, da se ljudi ovdje druže ljeti, da samostalno dolaze s djecom. Prvi korak bit će, nadam se, uređenje pravog dječjeg igrališta – kaže predsjednik Pintarić. Dom je smješten usred zelenila, pored je dugačka sjenica, igralište, drvored moćnih lipa…

Mario Pintarić rođen je u Dragoslavec Selu kao i njegov otac i djed. Ne planira otići jer mu nema ljepšeg mjesta. Kaže da čak doseljavaju mlade obitelji pa se tako vraća i njegov brat Danijel Pintarić s obitelji. Kupio je staru kuću te će ju preurediti. Čakovec i Varaždin jednako su im udaljeni i na dobrom su položaju.

– Selo je uređeno, sve imamo od infrastrukture. Ponekad se divim što su sve napravili naši prethodnici, stara garda, kako su se snalazili. Na nama je trenutno da sve to održavamo, kroz dobru suradnju s Općinom Gornji Mihaljevec. Trudim se ljudima biti na raspolaganju kad tko nazove, baš kao i moja zamjenica Ines Brgles u Križopotju – dodaje.

Ne smije, ističe, zaboraviti prvog susjeda Željka Fajsa koji je dobri duh društvenog doma. Obilazi ga svaki dan, pazi, prozračuje i sve prati!

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3607

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije