POSLA JE SVE VIŠE

SVETA MARIJA Izvješće komunalnog redara: Jedan dan nije dovoljan za kvalitetno obavljanje posla

Kao i svake godine, tako je i ove godine na sjednici Općinskog vijeća izvješće o svom radu u Svetoj Mariji podnio komunalni redar Marinko Lukša

Redar Lukša zadužen je za četiri općine, Donju Dubravu, Kotoribu, Donji Vidovec i Svetu Mariju, a kao i na sjednicama u ostalim općinama, i na ovoj je naveo da mu dan do dva po općini nije dovoljan za kvalitetno obavljanje posla.

– Idealna bi, prema mojoj procjeni, bila tri dana samo za Svetu Mariju. Posla je sve više, a vremena za sve obići i rješavati nema zbog veličine područja, rekao je Lukša.

Prema izvješću u Svetoj Mariji je prošle godine bilo najviše posla s neodržavanjem javnih površina i dvorišta, smećem u prirodi te psima lutalicama.

Vijećnik Ivica Kočiš smatra kako bi više trebalo voditi računa o sigurnosti za mještane jer su poznate lokacije na kojima je zabilježeno već nekoliko prometnih nesreća, a pita se i kada će jedna od njih završiti s nesretnim ishodom. Konkretno, radi se o posađenim drvima i ukrasnim grmovima u Ulici palih boraca u Svetoj Mariji i u Gospodarskoj zoni.

– Tim vlasnicima šaljite žurne opomene, konstatirao je Kočiš.

Kopajte po smeću

Vijećnik Ivica Mustač pitao je komunalnog redara ima li on viziju kako da bude djelotvorniji jer smeća je sve više po prirodi, a svi koji provode akcije čišćenja nisu baš budale pa da svake godine imaju sve više posla.

– Ne možemo postaviti stražare na sve lokacije i to na 24 sata. Moramo podići svijest mještana o zbrinjavanja otpada, a isto tako i još jednom upozoriti sumještane neka prijave tko je i gdje bacio smeće ako ga vide. No tada i na sudu moraju stati uz mene i uz rečeno, a ne da ja u tom slučaju svjedočim o jednom, a oni se ne bi šteli mešati, kaže Lukša.

– Radite li forenziku smeća? U smeću sigurno ima dokaza čije je. Neki račun ili nešto?, dodaje Mustač.
Redar Lukša kaže da se radi i pregled smeća kada su u mogućnosti, no da nema više toliko dokaza čije je kao nekad.

Načelnica Svete Marija Đurđica Slamek napomenula je da je njezina ideja bila postaviti nadzorne kamere na izlaze i ulaze u mjesto, ali često ni ti snimci ne bi bili valjani dokaz.

– Uvijek sam poticala mještane neka prijavljuju sve nepravilnosti koje uoče, osobito ovakve. Akcije prikupljanja smeća imaju svoje rezultate, ali ne dugoročno jer je smeća sve više, rekla je.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3607

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije