LIJEPE VIJESTI

SVETA MARIJA Dvorana i vrtić do kraja godine

U Svetoj Mariji polako, ali sigurno napreduju radovi na dogradnji dječjeg vrtića i izgradnji dvorane te još dvije učionice, rekla je načelnica Đurđica Slamek na posljednjem Općinskom vijeću

– Radovi na sportskoj dvorani napreduju jako dobro, a dio koji se odnosi na izgradnju dviju učionice bi trebao biti završen do 1. rujna te bi već s novom školskom godinom mogli preći u jednosmjensku nastavu, navela je načelnica.


Izgradnja dvorane i učionica su podijeljene u dvije uporabne cjeline što će omogućiti izdavanje uporabne dozvole za učionice, iako dvorana još neće biti gotova.


– Završit ćemo ju do kraja godine ukoliko se sve bude odvijalo prema planu i trenutnom brzinom izvođenja radova, dodaje Slamek te dodaje kako na sportskoj dvorani ima dosta dodatnih troškova, najviše u vanjskom uređenju, a potrebno je odraditi i manji projekt vezan uz izvođenje kanalizacije.
Investiciju izgradnje dvorane je preuzela Međimurska županija, a njezina vrijednost doseže čak 1,6 milijuna eura.


Vrtić gotov prije roka


– Radovi na dječjem vrtiću također idu prema planu te, ako će sve teći ovako glatko, zgrada bi bila završena i prije roka, a sa sigurnošću mogu reći da će se svi radovi kao i papiri za uporabu zgrade vrtića riješiti do kraja godine što će tada omogućiti našim najmlađim mještanima povratak u matični vrtić i puno bolje uvjete boravka u njemu, kaže načelnica.


Nakon postavljanja krovišta izvode se radovi u unutrašnjosti objekta koji bi trebali završiti do 1. rujna, nakon čega slijedi tehnički pregled te opremanje ustanova.

*Preuzeto iz Lista Međimurje br. 3607

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije