BIVŠI UČENICI II. OŠ ČAKOVEC

SUSRET GENERACIJE Prošlo je 66 godina od male mature

Na Dan državnosti, 30. svibnja 2024. godine, nekoliko bivših učenika II. OŠ Čakovec, generacija 1958. godište, okupilo se na Trgu Republike u centru Čakovca kako bi obilježili 66. obljetnicu male mature

 Brojčano nisu baš bili prejaki, što je opravdano, jer svi pristigli su 80-godišnjaci. Nekolicina njih je nakon osmogodišnje škole nastavila školovanje u Ekonomskoj školi u Čakovcu u istom razredu.


– Svi prisutni prisjećali smo se mladosti, odrastanja i “vragolija” iz školskih dana, a bili smo i vrlo “glasni”, veseli. Ono što se nikako ne zaboravlja su naši prijatelji iz škole kojih više nema. Čuvamo fotografije iz tih dana. To prijateljstvo se ne zaboravlja.


Ovom prigodom posebnu pažnju, darovanjem lijepog crteža, namijenili smo našoj dragoj, tada razrednici Veri Dolenec-Legac, uz želje za miran i sretan život u 94. godini.


Rastanci su uvijek najteži, zagrljaji, poneka suza, ali da se opet sastanemo, ne čekajući pet ili šest godina! Poruka mladima koju mi pamtimo: “Od kolijevke pa do groba najljepše je đačko doba.”

*Preuzeto iz Lista Međimurje br. 3607

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije