Sigurnost za sve: Učenici I. OŠ Čakovec drugi na svijetu

Učenici I. OŠ Čakovec jedini su ih Hrvatske sudjelovali na međunarodnoj konferenciji “Road safety” u Parizu. Učenici 8.a i 8.b razreda pod vodstvom učiteljice informatike Ivane Ružić osmislili su i proveli niz aktivnosti vezanih uz ponašanje u prometu.

Izradili su obrazovne računalne igre, kvizove, stripove, web stranicu, a tiskana je prigodna slikovnica i bojanka, te leci i plakati.

– Rad učenika naše škole odabran je među tri najbolje u svijetu u našoj kategoriji, pa smo pozvani na predstavljanje naših aktivnosti na međunarodnoj konferenciji u Parizu. Na konferenciji je sudjelovalo dvjestotinjak učenika i učitelja iz cijelog svijeta. U završnici natjecanja učenici I. OŠ Čakovec osvojili su drugo mjesto u svijetu među svim kategorijama učenika starijih od 12 godina – doznajemo od učiteljice Ivane Ružić.

Od 2000. godine Renault provodi projekt “Sigurnost za sve”, međunarodni obrazovni program usmjeren na podizanje svijesti o sigurnosti u prometu među mladima, u koji se dosad uključilo 12 milijuna učenika u 35 država.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije