na mesapu u nedelišću

FOTO ‘Cujzeki i piceki – ali međimurski!’ – manifestacija u Nedelišću koja je okupila sve generacije

Vožnja kočijama i jahanje bili su glavne atrakcije

Na prostorima Mesapa u Nedelišću održava se izložba autohtone pasmine međimurskog konja i kokoši pod nazivom “Cujzeki i piceki – ali međimurski!” Ova manifestacija okupila je brojne posjetitelje koji uživaju u bogatom programu i prekrasnom vremenu.

Izložba je započela svečanim otvorenjem, a posjetitelji su odmah mogli uživati u ponudi brojnih OPG-ova. Djeca su posebno bila oduševljena predavanjem “Kaj so naši cujzeki”, gdje su mogla naučiti više o ovim vrijednim životinjama.

Vrhunac događanja bio je konjički defile, gdje su se posjetitelji mogli diviti ljepoti i snazi međimurskih konja. Vožnja kočijama i jahanje bili su glavne atrakcije, privlačeći mnoge građane, od najmlađih do starijih. Uz to, prikaz obrezivanja kopita pokazao je važan dio brige o konjima.

Poslijepodne je rezervirano za prezentaciju međimurske kokoši i lastavice, čime su posjetitelji dobili cjelovit uvid u bogatstvo autohtonih pasmina ovog kraja. Prikaz čišćenja kopita dodatno je obogatio program, pokazavši sve aspekte njege konja.

Uživanje u jahanju i vožnji kočijama, uz bogat popratni program, učinilo je ovaj dan nezaboravnim za brojne posjetitelje.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije