poruke iz varaždina

HOD ZA ŽIVOT U VARAŽDINU ‘Pobačaj nikad nije rješenje. Niti za majku. Niti za dijete. Niti za oca’

Geslo ovogodišnjeg Hoda za život je: 'Glas rođenih za život nerođenih!'

Danas se za zakonsku i svaku drugu zaštitu nerođenog djeteta, njegove majke, oca i cijele obitelji, hodalo po prvi puta u gradovima Opuzenu, Sinju i Varaždinu.

Ove subote, treću godinu za redom za zaštitu svakog života hodalo se i u Varaždinu. U ozračju radosti i veselja, djeca, mladi, obitelji, djedovi i bake poslali su jasnu poruku – „Svaki život je važan!“

Mišo Džeko, koordinator Hoda za život u Varaždinu, istaknuo je „Pobačaj nikad nije rješenje. Niti za majku. Niti za dijete. Niti za oca. Ne postoji pravo na prekid života, postoji samo pravo na život. Hod za život beskompromisno stoji na poziciji da je svaki ljudski život vrijednost samo po sebi.

Obitelj Markić, Danijela i Josip, roditelji sedmero djece, podijelili su svjedočanstvo borbe za nerođeni život svoje djece – blizanaca, kojima je u trudnoći dijagnosticirana teška bolest. Unatoč pritiscima i „savjetima“ kako parcijalni pobačaj mogu napraviti i u Sloveniji, bez dvoumljenja odlučili su se hrabro i s ljubavlju boriti za život svoje djece.

Geslo ovogodišnjeg Hoda za život je: „Glas rođenih za život nerođenih!“.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije