RAZVOJ TURIZMA

NOVA TURISTIČKA ZAJEDNICA Srce Međimurja u novim prostorima

Srce Međimurja spaja pet općina, povezuje Dravu i gorice, brojne smještajne objekte te biciklističke i trekking staze

Povodom proslave Dana Općine Nedelišće, načelnik Nikola Novak, zajedno sa suradnicima Jasnom Hajdinjak i Ivicom Petkovićem, predstavio je medijima nove općinske prostore na adresi Maršala Tita 1 u Nedelišću.

U novim prostorima svoje mjesto našla je i novoosnovana Turistička zajednica područja Srce Međimurja.

„U ovim prostorima očekujemo veliki promet, odnosno dolaske mještane i posjetitelja, ne samo zbog geronto ureda, već i zbog nove turističke zajednice gdje će mještani, posjetitelji i turisti dobivati sve informacije o našem području, ali i i Međimurju”, navodi načelnik Novak.

Na upit o osnivanu nove turističke zajednice, stručna suradnica Jasna Hajdinjak odgovara:

„Formalnim udruživanjem Turističke zajednice Općine Nedelišća s općinama Sveti Juraj na Bregu, Gornji Mihaljevec, Šenkovec i Strahoninec prestala je postojati turistička zajednica Nedelišća, no dobili smo puno veće područje s puno većim mogućnostima za razvoj turizma. Tako smo spojili Dravu i gorice, dobili nove smještajne objekte i nove biciklističke i trekking staze.

Nova turistička zajednica, prigodnog naziva Srce Međimurja, službeno je upisana u Upisnik turističkih zajednica 22. svibnja, a baš smo jučer dobili rješenje. Naravno, morat će se raspisati natječaj za novog direktora i za to imamo 6 mjeseci. Do onda Turističku zajednicu područja Srce Međimurja zastupa načelnik Nikola Novak. Zanimljivo je i to što smo se uspjeli dogovoriti međusobno o osnivanju nove turističke zajednice u svega šest mjeseci. Naravno da sada imamo pristup i većim sredstvima iz sustava turističkih zajednica.”

Na to se nadovezao načelnik Novak:

„Sjedište nove zajednice bit će u Nedelišću i, ako će biti potrebe, možemo osnovati podružnicu u drugim općinama. Ja ću sljedeće dvije godine biti predsjednik zajednice, a onda ćemo se međusobno izmjenjivati svake dvije godine. U sljedećem razdoblju ćemo izraditi i strategiju razvoja turizma za područje, a naglasak će nam biti na razvoju biciklističkih i trekking staza. Također se želimo i povezati preko projekata sa Štrigovom i Svetim Martinom te raditi na projektima razvoja vinskog turizma. Već smo i tu dobro započeli – ove godine uključili smo se u Vincekov pohod i jedna ruta je išla upravo kroz područje nove turističke zajednice.”

Želimo novoj turističkoj zajednici puno uspjeha u radu, no već su u svojim počecima pokazali da se suradnjom, dogovorom i razumijevanjem može puno postići!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije