DANI OPĆINE NEDELIŠĆE

BOGAT PROGRAM Dani Općine Nedelišće započeli otvaranjem novih općinskih prostora

Novi općinski prostori otkupljeni su od banke prošle godine te načelnik Novak smatra da je to bolja solucija od najma, a da prazne prostore otkupljuju recimo kladionice ili automat klubovi

U novim prostorima Općine Nedelišće, u nekadašnjem prostoru banke, u četvrtak, 6. lipnja, održala se konferencija za novinare na poziv načelnika Nikole Novaka.

„Pozvao sam vas danas ovamo da predstavimo program Dana Općine Nedelišće, koji će se održavati do 22. lipnja, ali i da vam predstavim nove prostore Općine Nedelišće. U ovoj zgradi, na adresi Maršala Tita 1, uspostavili smo ured Turističke zajednice područja Srce Međimurja, geronto ured za naše građane starije životne dobi koji koriste uslugu tridesetak gerontodomaćica preko projekta Zaželi, zatim ured komunalnog redara te ured uprave našeg komunalnog poduzeća Ned-Kom d.o.o.

Prostore smo prošle godine otkupili od banke koja se nekada nalazila u ovim prostorima te smatramo da je to bolja solucija od najma, a da prazne prostore otkupljuju recimo kladionice ili automat klubovi. Ovo mjesto će se koristiti kao centralno mjesto za ispunjavanje potreba naših građana i već sada imamo veliku posjećenost, što zbog geronto ureda, što zbog Turističke zajednice. Ukupno ulaganje u prostore na kvadraturi od 110 m2 iznosi oko 150.000 EUR”, započeo je načelnik Novak s obilaskom novih prostora Općine Nedelišće uz svoje suradnike Jasnu Hajdinjak te direktora Ned-koma Ivicu Petkovića.

Kako Općina Nedelišće u lipnju slavi svoje dane, načelnik je predstavio i bogat program od kojeg valjda izdvojiti događanja koja će zasigurno biti i najposjećenija:

  • 8. lipnja, Kup Općine Nedelišće u lovu ribe na plovak te proslava 30 godina Sportskog ribolovnog društva Amur Nedelišće
  • 8. lipnja, 40. Smotra međimurske popevke u SGC Atom
  • 8. lipnja, radionice pletenja cekara u organizaciji Udruge žena Pušćine
  • 13. lipnja, Svečana sjednica Općine Nedelišće
  • 16. lipnja, predstava Gnjida u izvođenju KUU Seljačka sloga Nedelišće
  • 15. lipnja, utrka Nedelska cenka na 3 i 10 km u 9 sati, od 17 sati svirka nedelišćanskog benda Izgubljeni na prostoru Mesapa, od 18 sati praćenje utakmice Hrvatska-Španjolska na dva video zida, od 20 sati svirka benda Dobre vibracije, od 22 sata koncert grupe Leteći odred
  • 16. lipnja, u 19 sati koncert mladih umjetnika, Marije Magdalene Kočila i Stjepana Gerića
  • 22 .lipnja, na Dan antifašističke borbe, vatrogasna natjecanja veterana u Nedelišću te sportski susreti u Macincu

„Program je zaista zanimljiv i imamo za svakoga ponešto. Najviše ljudi očekujemo na 40. Smotri međimurske popevke te na koncertima i praćenju utakmice 15. lipnja. Općina je za programe osigurala 50.000 EUR u proračunu, a u program su uključene brojne udruge, dječji vrtić te osnovna škola”, najavljuje načelnik Novak.

Uskoro opširnije o programu Dana Općine Nedelišće.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije