UZ POMOĆ OPĆINA

ZANIMLJIVE AKTIVNOSTI Udruga Slijepih MŽ provodi projekt ‘Slobodno vrijeme za nas’

Ove godine između ostalih aktivnosti, Udruga slijepih provodi projekt Slobodno vrijeme za nas

Projekt sufinanciraju općine Međimurske županije, a osmišljen je s ciljem kvalitetnog provođenja slobodnog vremena slijepih osoba. Slijepe osobe uključujemo u niz aktivnosti koje osiguravaju njihovo društveno uključivanje, jačaju snalaženje u novim situacijama i samopouzdanje.

U petak, 8. 3. 2024. članice Udruge slijepih su sudjelovale na proslavi Dana žena u Štefovoj kleti u Gornjoj Dubravi (sufinancirala Općina Gornji Mihaljevec).

U srijedu, 13.3.2024. članovi su sudjelovali na duhovnoj obnovi u Varaždinu, a prijevoz je sufinancirala općina Vratišinec.

U srijedu, 8.5.2024., sudjelovali smo na Međunarodnom sportsko – rekreacijskom druženju u Murskoj Soboti. Druženje je organiziralo Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Murska Sobota, a natjecalo se u dvije discipline: govorni pikado i viseća kuglana, nakon čega je uslijedilo druženje i ručak. Iz naše Udruge sudjelovalo je 15 osoba, članovi s pratnjom.

Prijevoz do Murske Sobote su sufinancirale Općina Orehovica i Općina Donji Kraljevec.

U subotu, 1.6.2024. 30 naših članova sudjelovalo je na Međunarodnom druženju slijepih osoba u Okroglom (Slovenija), što su sufinancirali Grad Mursko Središće i Općina Strahoninec.

Članovima Udruge slijepih smo omogućili i posjet frizeru, što je važna aktivnost zbog nemogućnosti vizualne provjere izgleda članova (a pogotovo članica).

Posjete frizeru su sufinancirale Općina Donja Dubrava, Općina Sveti Martin na Muri i Općina Vratišinec. Isto tako članovi mogu posjetiti Gradske bazene Čakovec, što su im omogućile Općina Belica i Sveti Juraj na Bregu.

U planu je još niz aktivnosti, kao što je izlet u Muzej čokolade i na Sljeme žičarom (sufinanciraju Općine Nedelišće, Štrigova, Selnica i Pribislavec), Ljetna akademija u Premanturi (Općina Orehovica), hodočašće u Ludbreg (Općine Dekanovec i Kotoriba), te posjet Mariji Bistrici (Općina Sveti Juraj na Bregu).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije