jedini predstavnici rh

AEROKLUB MEĐIMURJE Nikola Lehkec i Zdravko Barić sudjelovali na prestižnom natjecanju u Sloveniji

Na ovom prestižnom takmičenju sudjelovali su i jedini predstavnici iz Republike Hrvatske članovi Aerokluba Međimurje piloti RC modela Nikola Lehkec i Zdravko Barić

Prestižno natjecanje u zrakoplovnom modelarstvu s jedrilicama na daljinsko upravljanje pod nazivom ”GPS Triangle Contest Eurotur” održano je na aerodromu u slovenskoj Vipavi u periodu od 24.- 26.ožujka 2023 godine.

Na ovom prestižnom takmičenju sudjelovali su i jedini predstavnici iz Republike Hrvatske članovi Aerokluba Međimurje piloti RC modela Nikola Lehkec i Zdravko Barić.

Na takmičenju u Sloveniji uz naše pilote su sudjelovali piloti RC modela iz Slovenije, Austrije, Njemačke, Švicarske .

RC modeli jedrilica ScaleClass 1 : 3 veličine su od 6 do 8 metra raspona krila i do težine 25 kilograma, za letenje takvim jedrilicama potrebna je posebna vještina znanje i iskustvo što su i naši piloti potvrdili .

Kako najavljuje predsjednik Aerokluba Međimurje Dragutin Prprović zahvaljujući sudjelovanju dvojici pilota iz Međimurja Nikoli Lehkecu i Zdravku Bariću Aeroklub Međimurje najavio je kandidaturu za domaćinstvo iduće godine ovog prestižnog međunarodnog natjecanja .

Stoga će već sada krenuti pripreme na opremanju modelarske piste sa svim potrebnim za organizaciju ovako važnog natjecanja a eventuale sponzore koji se žele ukljućiti i pomoći pozivamo na suradnju poručuju iz aerokluba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije