NOVA STAZA PREKO PRUGE

DONJI KRALJEVEC Donjokraljevčanima uskoro novi trg i staza

Oba će se projekta financirati iz općinskog proračuna

Prometovanje kroz centar Donjeg Kraljevca uvijek je bilo otežano i nesigurno zbog željezničke pruge koja prolazi mjestom, no u dogledno će se vrijeme to promijeniti jer je Općina odlučila uložiti u dva važna projekta – izgradnju pješačke staze preko pruge i izgradnju trga s okretištem za autobuse.

Procijenjena vrijednost pješačke staze preko pruge uz postojeći željezničko-cestovni prijelaz je 33,6 tisuća eura s PDV-om, a rok završetka radova do prosinca 2024. godine. Prijelaz će imati i mimoilazne zaštitne ograde kojima će se stvoriti veća sigurnost za prolazak pješaka i biciklista.

Trg i okretište

U Murskoj ulici će se izgraditi trg s autobusnim okretištem procijenjene vrijednosti 119.7 tisuća eura s PDV-om, a rok za ovaj projekt je do siječnja 2025. godine.

– Projektiran je trg trapezastog oblika, a sastoji se od obodne javne pješačke površine te središnjeg zelenog prostora sa zelenim otocima koji će biti uređeni niskim ukrasnim grmljem i visokim zelenilom. Pješačka površina je predviđena kao prostor za okupljanje mještana prilikom raznih manifestacija, a preko iste je omogućen pristup vozilima hitnih službi dok je središnji, zeleni dio trga, zamišljen kao mikromjesto zaustavljanja i okupljanja, kažu nam iz Općine.

Oba će se projekta financirati iz općinskog proračuna.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3606

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije