DRUŠTVENI DOM

OPĆINA NEDELIŠĆE U Paragu niče Društveni dom koji će imati multifunkcionalnu namjenu

Po zadnjem popisu stanovnika, naselje Parag broji gotovo 1400 stanovnika, ali na području naselja nema nikakvih objekata osim kuća

Na inicijativu Mjesnog odbora započelo se s izgradnjom Doma kulture – objekta koji će imati multifunkcionalnu namjenu.

Koristit će ga mjesni odbor, moći će se organizirati predškola i različite edukacijske radionice za djecu, a u dogovoru s Domom zdravlja otvorit će se ambulanta, kako mještani Paraga ne bi trebali više po zdravstvenu zaštitu odlaziti u Macinec.

Objekt će pružati i druge mogućnosti, a sve na dobrobit zajednice, osobito djece i mladih kojima je podrška i najpotrebnija. Sredstva za financiranje ovog velikog kapitalnog objekta osiguravaju se većinski iz vanjskih izvora – Udruge Kali sara, Savjeta za nacionalne manjine, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstva kulture te iz proračuna Općine Nedelišće.

Tijekom proljeća ove godine završeni su radovi na konstrukciji, te se nakon odobrenja dodatnih sredstava očekuje postavljanje stolarije i fasade. Ako se nastavi financijska potpora s državne razine, radovi bi se mogli završiti za godinu – dvije, na zadovoljstvo svih mještana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije