ODLIČAN PRODUŽENI VIKEND

PD ‘BUNDEK’ Četverodnevna planinarska avantura po Braču

Članovi PD Bundek iskoristili su produženi vikend za planinarenje otokom Bračom, ravnih sto planinara

Bilo je izazovno, zanimljivo, puno lijepih druženja i zajedničkih uspjeha.

– Prvi dan obišli smo Muzej otoka Brača i Muzej uja u Škripu, čuli zanimljive povijesne priče i degustirali odlične proizvode od maslina, grožđa i voća. Na kraju smo se počastili autohtonom dolaskom delicijom “hrapočušom”. Blago umorni smjestili smo se u hotel te je svatko na svoj način iskoristio slobodno popodne, netko za obilazak Supetra, netko za odmor, a netko za kupanje, ističu iz planinarskog društva Bundek.

Drugi dan krenuli smo autobusom do Obršja te 1,5 sata hodali do Pustinje Blaca. Dan idealan za hodanje, oblačan s laganim vjetrićem. Zanimljiva priča o pustinjacima sve je oduševila, a zatim smo se, nakon zajedničkog blagovanja donesenih kulinarskih delicija, vratili do Obršja i do autobusa koji su nas odvezli do Nerežišća gdje smo obišli Koloč, kamena vrata (neobično djelo prirode, dva kamena oslonjena na vrhu jedan na drugog, koji tvore luk usred plodnog dolca), a zatim se svi zajedno fotkali kraj crkve sv. Petra i Pavla i crnog bora koji raste iz krova, jednog od najfotogeničnijih motiva otoka Brača.

Treći smo dan odvojili za razgled Bola i Zlatnog rata, a zatim se podijelili u tri skupine. Svima je finalni cilj bio okupljanje na Vidovoj gori. Iako je dan bio vruć i na ture smo krenuli relativno kasno, oko 11 sati, najjača skupina s najdužim hodanjem obišla je Zmajevu špilju i produžila do vrha, druga je skupina iz Bola planinarila do vrha, a treća se nastavila kupati pa se autobusom dovezla do Vidove gore. Nismo se trebali dugo čekati pa smo se veselo okupljeni nakon planinarskih tura zajednički pofotkali na vrhu te se divili fantastičnim vidicima kojima smo bili nagrađeni.

Iako su prognoze za vikend bile dosta slabe, vrijeme nam je bilo naklonjeno pa smo sve isplanirano i realizirali.
Čestitamo svim sudionicima, svatko je na svoj način bio dio uspjeha naše četverodnevne planinarske avanture.
Čestitke i najmlađim sudionicima koji su prošli sve ili samo neke dijelove ture (Tena, Hana, Vida, Aria, Franko i Ven). Sretni smo što vodiči Lujz, Sonja i Mladen mogu i ove godine navesti da je izlet bio uspješan, da se sve isplanirano ostvarilo i da se nikome ništa nije dogodilo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije