SPORT I REKREACIJA

LOPTA JE BAČENA U sportskom duhu otvoreno novo streetball igralište u Svetom Martinu na Muri

Načelnik Srša: Novim sportsko-infrastrukturnim sadržajem osim apetita sportskih rekreativaca, zadovoljili i one profesionalaca, jer zbog same podloge i izgradnje u skladu s potrebnim licencama imamo mogućnost organizacije službenih natjecanja i turnira

U ponedjeljak, 3. lipnja, na nogometnom igralištu NK Polet u Svetom Martinu na Muri otvoreno je novo streetball igralište.

Streetball, ili ulična košarka na hrvatskom, vrlo je popularan sport koji je 2020. uvršten na popis olimpijskih sportova.

„Vrlo sam ponosan što danas mogu, uz prisutnost naših uzvanika, investitora i izvođača radova otvoriti novo streetball igralište. Ovaj novi sportski objekt zanimljiv je kako posjetiteljima i turistima, tako i našem lokalnom stanovništvu.

Reakcije mještana naše općine vrlo su pozitivne. Raduje me što razvijamo aktivnosti vani, na otvorenom za sportaše i rekreativce. Novim sportsko-infrastrukturnim sadržajem osim apetita sportskih rekreativaca, zadovoljili i one profesionalaca, jer zbog same podloge i izgradnje u skladu s potrebnim licencama imamo mogućnost organizacije službenih natjecanja i turnira, što je još jedan dodatan korak u razvoju sportskog turizma ne samo u Svetom Martin na Muri, već u cijelom Međimurju i regiji”, rekao je načelnik Općine Sveti Martin na Muri, Martin Srša.

Novi sportski objekt u Svetom Martinu na Muri otvorili su načelnik Martin Srša, Jurica Lacić, direktor Regije Sjever Hrvatske lutrije, predsjednik Općinskog vijeća Ivica Kutnjak i predsjednik NK Polet Miroslav Novinščak.
Ukupno ulaganje u projekt iznosi 23.000 EUR, a 12.000 EUR osigurala je Hrvatska lutrija prema uvjetima Natječaja za dodjelu sredstava za opremanje streetball igrališta.

Okupljene je pozdravio direktor Regije Sjever Jurica Lacić koji je istaknuo da je ovaj projekt dio šire strategije podrške sportu u Hrvatskoj: „Hrvatska lutrija predana je u svojoj podršci sportu, od lokalnih inicijativa do vrhunskog nacionalnog i olimpijskog sporta, ovaj Natječaj za opremanje igrališta svjedoči o našoj trajnoj opredijeljenosti unapređenju hrvatskog sporta i podršci lokalnoj zajednici”.

Kako bi se novo igralište i pravilno „krstilo”, okupljeni su uzeli loptu u ruke i zabili prvi koš. Čestitamo!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije