ODRŽIVI TURIZAM

ZA RAZVOJ TURIZMA Hrvatska turistička zajednica ulaže preko 205 tisuća eura u međimurske turističke zajednice

Bespovratna sredstva iskoristit će se za provođenje i razvoj manifestacija, istraživanje i strateško planiranje, oglašavanje te za destinacijski menadžment

Krajem 2023. godine raspisan je Javni natječaj za dodjelu sredstava za projekte lokalnih turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu u 2024. godini.

Sredstva za projekte osigurana su iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent. Međimurska županija, nastavljajući uspjehe iz prijašnjih godina, na temelju dodijeljenih sredstava za pojedine projekte za lokalne turističke zajednice, opet je ostvarila jedan od najboljih rezultata, odnosno jedan od najviših dodijeljenih iznosa gledajući prema županijama.

Predstavnici međimurskih lokalnih turističkih zajednica okupili su se zato u ponedjeljak, 3. lipnja, u Vinskoj kući Hažić na dodjeli ugovora ukupne vrijednosti 205.347,39 EUR, gdje su ih pozdravili župan Matija Posavec, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Darko Radanović te direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula, a koji su im ujedno i čestitali na ostvarenim rezultatima.

Bespovratna sredstva će za provođenje i razvoj manifestacija, istraživanje i strateško planiranje, oglašavanje te za destinacijski menadžment iskoristiti turističke zajednice Čakovca, Preloga, Štrigove, Svetog Martina na Muri te Turistička zajednica područja Mura i gorice.

Navedene međimurske turističke zajednice ostvarile su sredstva za ukupno devet projekata – Čakovec Gastro ruta, Čakovec – Grad jazza, Sportovi na vodi Grada Preloga, Festival balona na vrući zrak, Organizacija/suorganizacija manifestacija i turističkih događanja od izuzetnog značaja za destinaciju Sveti Martin na Muri u 2024. godini, Razvoj pješačko-biciklističkog turizma uz lijevu obalu rijeke Mure, Razvoj turističkog proizvoda Centra za posjetitelje „Svjetski centar Pušipela“ – 2. faza, Ljeto u Štrigovi 2024., Spomen dom rudarstva Cimper – iz separatora u rudnik.

„Zahvaljujem Hrvatskoj turističkoj zajednici na dodijeljenim sredstvima, koja će nam uvelike pomoći u razvoju međimurskog turizma i privlačenju više posjetitelja. Bez tih sredstava ne bi bilo ni realizacija naših ideja, a ni tako jakog razvoja turizma u našoj regiji koji smo doživjeli u posljednjih nekoliko godina”, rekao je David Novinščak, direktor Turističke zajednice Općine Sveti Martin na Muri.

„Sredstva HTZ-a prošle godine su nam omogućila uvođenje novog turističkog proizvoda u Prelog, a to su sportovi na vodi, koji su već prošle godine opravdali povjerenje koje nam je pružio sustav turističkih zajednica. Ove godine, uz nastavak projekta sportova na vodi, prijavili smo i najvažniju manifestaciju za donje Međimurje, Festival balona na vrući zrak, te su nam za nju dodijeljena sredstva u iznosu od 37.200 EUR. To je dokaz da i Ministarstvo turizma i sporta i Hrvatska turistička zajednica prepoznaju važnost ove manifestacije međunarodnog karaktera kako za turistički i gospodarski razvoj Grada Preloga, tako i za cijelo Međimurje”, navela je Sandra Herman u ime Turističke zajednice Grada Preloga.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije