dani šibe i ribe

FOTO Nedjelja na Danima šibe i ribe – od tradicije do bogatog zabavnog programa

I ove godine brojni posjetitelji posjetili su Kotoribu i uživali u Danima šibe i ribe

Nedjeljni program Dana šibe i ribe u Kotoribi započeo je svečanom jutarnjom Svetom misom u župnoj crkvi. Kako bi posjetiteljima olakšali dolazak, Općina Kotoriba osigurala je poseban vlak koji iz Varaždina, a veliki broj putnika dočekala je domaća Limena glazba.

Od 14 do 18 sati svoja vrata otvara otvorila je etno zbirka na Starom farofu u organizaciji Društva žena. U holu Osnovne škole Jože Horvata, od 14 do 19 sati, posjetitelji su mogli razgledati izložbu fotografija na temu “Sto godina košaraštva u Kotoribi”.

Općina Kotoriba je prijavila “Umijeće i vještinu pletenja upotrebnih predmeta i suvenira od vrbove šibe” za upis kao nematerijalno kulturno dobro u Registar kulturnih dobara RH. Ove godine, na poseban se način prezentiralo ovo umijeće kroz “Kotoripsko korpaško selo” prikazjući nekadašnji način izrade košara, od pripreme materijala do finalnog proizvoda.

U 15:00 sati, ispod šatora, svoj su program pripremile Mažoretkinje Kotoribe, KUD Kotoriba te finalistica Supertalenta 2023. Kiara Cenko iz Kotoribe. Za kraj nedjeljnog programa nastupio je poznati hrvatski tamburaški sastav Gazde.

Oba dana manifestacije najmlađi su mogli uživati u zabavnom parku u blizini šatora, dok je u nedjelju posebna atrakcija bio lov ribe u bazenu. Povodom dvadesete godišnjice Dana šibe i ribe, turistički vlakić vozio je posjetitelje kroz Kotoribu, omogućujući im razgledavanje svih ljepota i znamenitosti ovog kraja.

Uz bogatu gastronomsku ponudu tijekom subote i nedjelje, posjetitelji su mogli kušati i poznati specijalitet – šaran na rašljama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije