SNAŽNE BORBE

DAJMO PODRŠKU Danas obilježavamo Svjetski dan osoba preživjelih od raka: Slavimo život, nadu i borbu

Svjetski dan osoba preživjelih od raka obilježava se svake godine kako bi se slavio život i hrabrost ljudi koji su pobijedili ovu tešku bolest

To je prilika da se istakne važnost podrške preživjelima i njihovim obiteljima te da se podigne svijest o izazovima s kojima se suočavaju nakon liječenja.

Današnji dan naglašava važnost zajedništva i podrške u borbi protiv raka. Preživjeli dijele svoje priče kako bi inspirirali druge i pokazali im da postoji nada i mogućnost izlječenja. Podrška obitelji, prijatelja i zajednice ključna je u procesu oporavka.

Unatoč postignutom napretku u liječenju raka, mnogi preživjeli se suočavaju s dugotrajnim posljedicama liječenja. Fizički i emocionalni izazovi mogu biti veliki, a podrška i razumijevanje okoline od iznimne su važnosti u procesu oporavka.

Svjetski dan osoba preživjelih od raka također pruža priliku da se istakne važnost prevencije, ranog otkrivanja i pristupa kvalitetnoj zdravstvenoj skrbi. Edukacija javnosti o preventivnim mjerama i redoviti pregledi mogu značajno smanjiti rizik od obolijevanja od raka.

Ovaj dan podsjeća nas na hrabrost i snagu preživjelih te na važnost kontinuirane podrške i brige za njihovu dobrobit.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije