VELIKI PLANOVI

DANI OPĆINE PODTUREN Načelnik Hajdarović uz čestitku podijelio i planove za bolji život sumještana

Načelnik Općine Podturen čestitao je svojim sumještanima Dane Općine te je poželio da se preko projekata poboljša život stanovnika Općine te spriječi iseljavanje

„Dragi mještani, u danima kad obilježavamo Dane Općine Podturen, pozivam vas sve da se prisjetite koliko smo toga napravili, ali i da se spremimo za buduće izazove. Gledajmo naprijed s vjerom i optimizmom. Budimo hrabri, budimo ustrajni i ne zaboravimo da zajedno možemo sve”, poruka je načelnika Perice Hajdarovića svojim sumještanima povodom niza događaja kojima se od 30. svibnja do 2. lipnja slave Dani Općine Podturen.

U subotu, 1. lipnja, sreli smo načelnika u ležernijem izdanju u druženju s mještanima na 1. turenskom kotliću, jedinstvenoj gastronomskoj manifestaciji koja je okupila brojne udruge i građane.

„Iako svako naselje u Općini ima svoj dan, svoju proslavu s tradicionalnim volom na ražnju, želja nam je bila okupiti što više udruga i građana na jedinstvenoj manifestaciji. Osmislili smo ‘1. turenski kotlić’, a Općini je u organizaciji pomogao NK Podturen. Potencijal takve manifestacije je ogroman, to je prilika za druženje mještana, ali i za privlačenje posjetitelja. Već ovog ljeta, krajem lipnja ili početkom srpnja, suradnja s udrugama nam donosi i Festival zdrave hrane koji će održavati uz Muru. Cilj manifestacije je promovirati zdravu prehranu i zdrav način života, a mislim da se za to nalazimo na odličnom području – puno međimurskih OPG-ova polako prelazi na ekološku proizvodnju.

Kao što znate, udružili smo se s Gradom Mursko Središće, Općinom Vratišinec i Općinom Selnica te smo osnovali novu Turističku zajednicu područja ‘Mura i gorice’. U sklopu te suradnje želja nam je urediti šetnice i staze uz Muru, kao i obnoviti mlin na Muri te pokrenuti nove turističke atrakcije i proizvode”, s entuzijazmom govori načelnik Hajdarović.

„U sljedećih godinu dana do godinu i pol trudit ćemo se realizirati tri najvažnija projekta za Općinu – kružni tok na ulazu u Podturen, kanalizaciju te sportski objekt NK Podturen. Također, važno nam je i zadržati mlade u Općini. Uveli smo brži internet te financiranje priključka za svako domaćinstvo, sufinanciramo mlade u kupnji kuće na području Općine, u kojoj se nalazi preko 60 praznih kuća, a tu su i pomoći roditeljima i djeci poput pomoći za novorođenčad ili sufinanciranje vrtića. Vrlo mi je važno da moji sumještani budu sretni i zadovoljni u sredini u kojoj žive”, zaključuje načelnik.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije