NOVA GASTROMANIFESTACIJA

VIDEO I FOTO Živo je u Podturnu: Prvi turenski kotlić privukao čak 14 ekipa!

Interes za novu gastromanifestaciju, koja se po prvi put organizira na veselje mnogih stanovnika Općine Podturen, je veliko – prijavilo se čak 14 ekipa! Prijave su stizale iz udruga, ali i iz krugova prijatelja i obitelji

Veselo je i živo danas, 1. lipnja, na nogometnom igralištu NK Podturna. Naime točno u 12 sati započelo je takmičenje u kuhanju kotlića na 1. turenskom kotliću – zanimljivom gastronomskom događanju u sklopu proslave Dana Općine Podturen.

Interes za ovo događanje, koje se po prvi put organizira na veselje mnogih stanovnika Općine Podturen, je veliko – prijavilo se čak 14 ekipa! Prijave su stizale iz udruga, ali i iz krugova prijatelja i obitelji. Tako da su uz DSR „Sport za sve” Mura Ferketinec, NK Podturen, Udrugu „Turen i prijatelji”, KUU „Čaplja” Podturen, KUD Podturen, Udrugu žena Sivica, DVD Podturen i Udrugu umirovljenika tu još i ekipe iz redova prijatelja i obitelji Lepen d.o.o., Vikend igrači, Malo Karlovačko, Duo Fantastikus, Stare čonte i Malo pečemo.

Kako bi se svi držali pravila, cijeli proces kuhanja pod budnim je okom člana jednog od organizatora, NK Podturen (uz Općinu), ali i ocjenjivača na 1. turenskom kotliću – Dražena Posavca, predsjednika NK Podturen.

„Pravila su jasna – ekipe smiju koristiti samo one namirnice koje su im organizatori dali, a to su meso i luk. Začine nose sami. Predviđeno kuhanje kotlića je od 12 pa do 17 sati nakon čega kreće ocjenjivanje i podjela porcija. Uz mene, u ocjenjivačkom povjerenstvu su načelnik Općine Podturen, Perica Hajdarović, i predsjednik Općinskog vijeća, Vjenceslav Hranilović,” kaže Dražen Posavec.

„Nema tu konkurencije, sve je prijateljska šala i zafrkancija. Naglasak je na druženju. Drago mi je što smo se prijavili u ovako velikom broju, nadam se da će nas sljedeće godine biti još više te da će ova manifestacija postati tradicionalna”, pozitivno zaključuje Posavec.

Manifestacija se može posjetiti do večernjih sati te su svi dobrodošli. Dodatnu zabavu zajamčit će i sportske igre te druženje udruga i mještana u organizaciji Udruge umirovljenika, također na nogometnom igralištu NK Podturen.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije