KAK PRI DELU, TAK PRI JELU

DUGO U NOĆ Tradicionalno druženje članova KUD-a Belica na Tijelovo

Svake godine, već gotovo više od četiri desetljeća, članovi Kulturno-umjetničkog društva Belica okupljaju se na blagdan Tijelovo kako bi se podružili i izvan proba i nastupa

Ova posebna okupljanja započela su uz obale rijeke Drave, gdje su članovi društva uživali u roštiljanju i pikniku u prirodi. No, zbog praktičnosti i lakše organizacije, posljednjih nekoliko godina druženja su preseljena u samu Belicu, gdje su postala još pristupačnija i ugodnija za sve sudionike.

Veselo druženje ovog je puta bilo smješteno uz ribnjak u Pribislavcu. Roštiljevi su se užarili već rano ujutro, a mirisi pečenog mesa vrhunskih roštilj majstora Bože Premuša, Ivice Horvatića, Tomice Braniše i Saše Novaka mamili su sve prisutne. No, posebne pohvale uvijek idu i u smjeru Darinke Premuš, neumorne članice koja svake godine riba i začinjava koju kilu ‘salate od zelja’ više i kuha koju šalicu kave više. Osim uživanja u dobroj hrani, članovi KUD-a Belica se okupljaju se i oko različitih aktivnosti koje dodatno obogaćuju njihov dan. Odbojka, nogomet i razne društvene igre samo su dio programa koji održava njihov natjecateljski duh. Smijeh i pjesma su nezaobilazni, jer svi su spremni i na šalu i dobru zabavu.

KUD Belica sastoji se od tri sekcije: tamburaške, folklorne i dramske. Svaka od njih donosi svoje jedinstvene talente i doprinosi bogatom kulturnom životu društva, ali i Belice općenito. Najmlađa članica ima tek osam mjeseci, dok najstariji član ima više od 70 godina, što pokazuje kako je KUD Belica pravi primjer međugeneracijske povezanosti. Bez obzira na dob, svi članovi dijele istu ljubav prema kulturnom izričaju i tradiciji te kolačima koje svake godine peku i dijele najdugovječniji članovi društva.

Ova okupljanja nisu samo prilika za zabavu, već i za jačanje veza koje čine KUD Belica tako uspješnim. Društvo je poznato po svojim brojnim nagradama i priznanjima, uključujući zlata i prva mjesta na raznim natjecanjima. Očito je da je tajna njihovog uspjeha upravo u ekipi ljudi koji ne samo da radi zajedno, već se i privatno druže, podržavaju i inspiriraju jedni druge.

S obzirom na dugogodišnju tradiciju i postignuća, druženja KUD-a Belica na blagdan Tijelovo simboliziraju više od običnog druženja. Ona su odraz predanosti, ljubavi prema kulturi i nevjerojatne energije koja pokreće ovo društvo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije